22.1 C
Blanes
L'equip de cuina en plena feina (L'Aliança 1919)

El lloretenc Jose Ortiz és el pastisser de L’Aliança 1919, que acaba d’obtenir una estrella Michelin

El pastisser va entrar a formar part de l'equip del restaurant d'Anglès fa set mesos, perquè el nou hotel de Lloret on havia de treballar no va arribar a obrir per la pandèmia.

L'equip de cuina en plena feina (L'Aliança 1919)

Darreres Notícies

La Guia Michelin ha guardonat amb una estrella el restaurant L’Aliança 1919, d’Anglès. A l’equip de cuina hi ha el lloretenc Jose Ortiz, que s’encarrega de la pastisseria.

El pastisser llortenc Jose Ortiz (L’Aliança 1919)

Es tracta d’un restaurant familiar, que va obrir les portes l’any 1949 amb el nom de L’Aliança i el 2008 va rebre la primera estrella Michelin amb el xef Lluís Feliu. Cinc anys més tard, però, el cuiner va morir, als 57 anys víctima d’un càncer.

circo de las estrellas

Més tard, les seves dues filles, la Cristina i la Marina, i el seu germà Josep Maria van decidir reobrir amb el nom de L’Aliança 1919, que és l’any que es va construir l’edifici de La Alianza Agrícola de Anglés.

L’interior del restaurant (L’Aliança 1919)

L’any passat van fitxar com a cap de cuina Àlex Carrera, parella de la Cristina, que ha aconseguit crear un equip treballador i cohesionat. Els motius que, segons Jose Ortiz, els han permès aconseguir el reconeixement de la guia vermella. Tanquen així amb bon regust un 2020 molt complicat per al sector de la restauració a conseqüència de la pandèmia.

El lloretenc, tot i que pot encarregar-se de qualsevol cosa dins de la cuina, té la funció principal d’elaborar les postres. Unes postres originals que criden l’atenció dels clients.

“Les postres que la gent més demana són les de poma, alvocat i iogurt. I també fem postres una mica estranyes amb albergínia, gingebre… productes que no són comuns en postres”

Jose Ortiz

Una originalitat que es reflecteix en un dels menús del restaurant, tot i que també ofereixen una altra proposta més tradicional.

El lloretenc tenia clar que volia formar-se en el món de la cuina, però va decantar-se per la pastisseria perquè va pensar que hi havia massa cuiners i calia buscar una via amb més oportunitats. Per això va decidir estudiar pastisseria.

“Amb un amic ens vam apuntar a cuina, però quan vam arribar vam veure una cua súper gran de cuiners i vam veure que a pastisseria hi havia una cua molt petita”

Jose Ortiz

Abans de treballar a L’Aliança 1919, Jose Ortiz havia passat per Can Jubany, Studio 66, Sant Pere del Bosc, l’Hotel Santa Marta i Can Carbó, entre altres. I aquest any tenia previst iniciar un projecte en un nou hotel de Lloret, però l’establiment no va arribar a obrir per la pandèmia. Així que va entrar a l’equip de l’Aliança 1919 fa només set mesos.

La del restaurant L’Aliança 1919 és una de les 16 estrelles Michelin que s’han atorgat a Catalunya, anunciades la setmana passada en una gala virtual. La resta són les següents: una estrella pel Quatre Molins, de Cornudella de Montsant, i una altra per Atempo, de Sant Julià de Ramis; dues per al Cinc Sentits i Bo.TiC; i tres per l’ABaC, El Celler de Can Roca i Lasarte.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist