7.6 C
Lloret de Mar

Zineb Hattab guanya la seva primera estrella Michelin

Ha estat en el lliurament de premis de la guia Michelin a Suissa, feta aquest dilluns, en què el seu restaurant KLE -ubicat a Zurich, de cuina vegana- ha rebut la primera estrella.

La lloretenca Zineb Hattab durant l'entrega dels guardons
La lloretenca Zineb Hattab durant l'entrega dels guardons

Darreres Notícies

La cuinera lloretenca Zineb ‘Zizi’ Hattab acaba de guanyar la seva primera estrella Michelin. Ha estat en el lliurament de premis de la guia Michelin a Suissa, feta aquest dilluns, en què el restaurant KLE -ubicat a Zurich, de cuina vegana– ha rebut la primera estrella. Es tracta d’un establiment que la lloretenca, de 33 anys, va obrir a principis de l’any 2020, just abans de la pandèmia.

A banda d’aquest extraordinari reconeixement, la Zizi va ser notícia setmanes enrere perquè forma part de la llista dels 50 cuiners d’arreu del món que marcaran el futur. És una llista elaborada per l’empresa anglesa William Reed Business Media, que cada any publica la prestigiosa llista dels 50 millors restaurants del món i que ara també escull quins són els cuiners que donaran forma al futur de la gastronomia mundial.

Zineb Hattab va estudiar una carrera d’enginyeria a Catalunya i, com molts altres joves, va decidir marxar a l’estranger. Però quan era a Suïssa treballant com a enginyera, va adonar-se que el que volia realment era una altra cosa: la cuina. De manera que va convertir la seva passió en professió.

Després d’uns anys de formació en cuines de Bilbao, Itàlia i Nova York, va creure que era el moment d’impulsar el seu propi negoci. Així és com va néixer Kle, a Zurich, el gener del 2020.

Només dos mesos després, la xef va haver de fer front a la pandèmia, però malgrat les dificultats, no només va aconseguir tirar endavant el negoci, sinó que fa poc va agafar les regnes d’un nou local: Dar.

Kle i Dar són dos locals de cuina vegana que fan una aposta forta per la sostenibilitat, de manera que tenen molta cura del medi ambient, però també de la plantilla que forma l’equip que ha fet realitat una gran fita: l’elecció de Zineb Hattab com una de les joves promeses de la gastronomia mundial.

Més enllà dels fogons, la jove cuinera publicarà el seu primer llibre de receptes veganes.

spot_img

El + Vist