12.4 C
Lloret de Mar
Moisés Coll, treballant des de casa a Dinamarca

El lloretenc Moisés Coll publica un article sobre ADN a la prestigiosa revista ‘Nature’

El treball és un "trencaclosques d’ADN islandès que proporciona nous coneixements sobre els Neandertals".

Moisés Coll, treballant des de casa a Dinamarca

Darreres Notícies

El lloretenc Moisés Coll ha publicat aquesta setmana un article sobre ADN a la revista ‘Nature’, de prestigi reconegut. El treball és el resultat d’una llarga investigació que ha dut a terme durant dos anys a una universitat de Dinamarca, juntament amb la col·laboració d’altres centres d’Islàndia i Alemanya. La publicació de Moisés Coll es pot definir com un “trencaclosques d’ADN islandès que proporciona nous coneixements sobre els Neandertals“. Ell mateix es mostra “molt emocionat, perquè publicar a ‘Nature’ no és fàcil, i ja ha tingut repercussió en l’àmbit científic”.

Moisés Coll es troba a Dinamarca, on viu, després de fer el grau en Biologia Humana a la Universitat Pompeu Fabra. Primer hi va cursar un màster de Bioinformàtica i actualment duu a terme el doctorat sobre genètica, mutacions i evolució humana. Ens ha explicat que, com a ci

entífic que fa recerca, ara començarà un altre estudi als Estats Units on hi anirà a viure durant sis mesos.

Moisés, qui va treballar al Puntet, diu que a Dinamarca troba a faltar tot el que és o hi ha a Lloret: des del paisatge natural a la gent i l’ambient, així com el menjar. Que ve tres o quatre vegades a l’any, quan té vacances, i que havia de venir ara, però que no ha pogut per l’aturada provocada pel coronavirus. Com a científic, opina que “Espanya ha actuat tard” per frenar la propagació de la pandèmia i que això ha fet créixer el nombre de casos. Afegeix que falta inversió en l’àmbit de la investigació.

spot_img

El + Vist