18 C
Blanes

El nou pla general d’urbanisme entrarà en vigor en dos o tres mesos

Després de mesos i mesos de feina, el nou pla general d'urbanisme de Lloret és a punt de ser una realitat. Es va aprovar de forma definitiva dilluns en el plenari municipal, en el que és el darrer tràmit a nivell local, i ara cal esperar que la Comissió d'Urbanisme de Girona el publiqui.   […]

Darreres Notícies

Després de mesos i mesos de feina, el nou pla general d'urbanisme de Lloret és a punt de ser una realitat. Es va aprovar de forma definitiva dilluns en el plenari municipal, en el que és el darrer tràmit a nivell local, i ara cal esperar que la Comissió d'Urbanisme de Girona el publiqui.

 

circo de las estrellas

Un cop se superi aquest pas, el planejament entrarà en vigor, cosa que es calcula que passarà d'aquí a 2 o 3 mesos. Ho ha avançat l'alcalde de Lloret, el convergent Xavier Crespo, que destaca que, tot i que l'elaboració del pla “no ha estat fàcil”, ha anat “força ràpid”. Tal i com assenyala l'alcalde, el nou planejament és l'eina que marcarà el futur urbanístic de la vila.

 

Com dèiem, el darrer tràmit es va aprovar dilluns, en un plenari extraordinari. La proposta va consistir en donar el vist-i-plau a les modificacions fetes per Urbanisme de Girona, un formalisme necessari perquè el document es pugui convertir en una realitat. Mentre CiU i PP hi van donar suport, l'oposició va votar de forma desigual. ERC es va abstenir, i PSC i el grup d'ICV van votar-hi en contra.

 

En general, on més va fer incidència l'oposició va ser en el pla parcial de la Riera Passapera, que suposa l'ampliació del golf, la requalificació de terrenys a sòl urbanitzable, i el fet que no s'hagi previst una zona turística separada dels habitatges.

 

Els més crítics van ser els socialistes, que van fer una crida a lluitar contra el nou pla general. La crida la van adreçar a veïns i a entitats, i no van descartar recórrer als jutjats. La portaveu del PSC, Lucía Echegoyen, es mostra decebuda amb el nou planejament, perquè considera que “no aporta res com a model de creixement”, i diu que s'ha fet “a esquenes de la població”.

 

Una postura que comparteix la regidora d'ICV, Rosa Maria Santamaria, que qualifica l'actualització urbanística de “continuïsta”. ERC, el tercer grup de l'oposició, es mostra menys crític. Però troba a faltar un estudi en profunditat sobre el turisme, tal i com ha dit el portaveu Eduard Coloma.

 

Pels republicans, l’ampliació del camp de golf és un dels trets positius del nou pla general, una opinió que comparteixen amb el PP, el soci de govern de CiU. L'encara portaveu, Joaquim Teixidor, opina que és un “equipament necessari”, i destaca que, amb el planejament renovat, “es poden fer hotels en qualsevol indret”.

 

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist