13.5 C
Lloret de Mar

El ple farà un pas endavant per revocar les sancions pel radar

Un dels 21 punts de l'ordre del dia ha de servir per recuperar la potestat per poder revocar les sancions, que ara és del Consell Comarcal.

El ple del març del 2022
El ple del març del 2022

Darreres Notícies

El ple farà un nou pas avui per poder revocar les sancions aplicades pel radar de velocitat de l’avinguda Vila de Blanes, que està inactiu des de fa setmanes. Tot i així, el que s’aprovarà avui encara no serà la revocació de les sancions. El que es farà serà un nou pas per poder aconseguir l’aval legal que permeti aquesta revocació.

servicios profesionales jimenez

Recordem que les sancions que es revocaran són les que es van tramitar en un curt espai de temps i es van notificar de cop, és a dir, les multes posades entre la primera sanció i fins que aquesta va ser comunicada a l’infractor.

L’Ajuntament va decidir revocar aquestes sancions arran de la denúncia de diferents veïns, que van criticar que les multes es notifiquessin totes de cop i, per tant, el conductor no tingués marge per rectificar. Arran de la polèmica generada i després de rebre 800 firmes en contra del radar, el Govern municipal va decidir retirar-lo.

Pel que fa a la revocació de les sancions, posem-nos en context. El Consell Comarcal és qui s’encarrega de cobrar les sancions en matèria de trànsit que s’apliquen a Lloret. Per tant, també és qui té la potestat per revocar-les. Per poder revocar les imposades pel radar, el que ha de fer el Govern municipal és que el ple aprovi la recuperació d’aquesta potestat i, un cop aprovat per ple, serà la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat qui determini si està justificada la revocació.

Aquest serà un dels punts de l’ordre del dia del ple d’aquest vespre, que compta amb 21 punts. Pel que fa a les mocions, se’n presenten cinc.

El PSC en presenta tres. La primera, es manifesta a favor de la regulació de l’ús de la pirotècnica i per la promoció de l’ús de focs d’artifici silenciosos o poc sorollosos al municipi. La segona, defensa l’avortament sense assetjament. Finalment, la tercera moció proposa un acord de coresponsabilitat i cogovernança amb el món local pel que fa al foment i al finançament de l’educació de 0 a 3 anys a Catalunya.

Força Lloret, a proposta del sindicat d’educació USTEC-STES, demanarà el compromís de l’Ajuntament de Lloret amb el model educatiu de la immersió lingüística. Per la seva banda, Ciutadans vol que el plenari es manifesti a favor de la gratuïtat del transport urbà per als residents durant tot l’any 2023.

El ple començarà a les sis de la tarda i, com és habitual, es podrà seguir en directe a través dels canals telemàtics de Nova Ràdio Lloret.

spot_img

El + Vist