18 C
Blanes

El primer Fòrum de les Llengües, a Lloret

Lloret de Mar acollirà el primer Fòrum de les Llengües el proper 6 de març. L'objectiu és reflexionar sobre el català com a eina de cohesió social. Segons l'Oficina del Català, que és qui tira endavant la iniciativa, a Lloret hi ha moltes nacionalitats diferents, més d'un centenar, i cada una s'expressa, en un principi, […]

Darreres Notícies

Lloret de Mar acollirà el primer Fòrum de les Llengües el proper 6 de març. L'objectiu és reflexionar sobre el català com a eina de cohesió social. Segons l'Oficina del Català, que és qui tira endavant la iniciativa, a Lloret hi ha moltes nacionalitats diferents, més d'un centenar, i cada una s'expressa, en un principi, amb la seva pròpia llengua.

 

circo de las estrellas

L'objectiu és que aquests cultures vegin el català com una eina de diàleg, per a fomentar la convivència. La responsable de l'oficina, Montserrat Casacuberta, explica que el primer objectiu del Fòrum és establir un diàleg entre els immigrants o nous lloretencs de la vila. Segons l'oficina del català, els nous lloretencs veuen el català com un factor de promoció social, a la feina, a l'escola, per fer un seguiment dels fills, i també en la relació amb les institucions.

 

Però Montserrat Casacuberta afirma que “el pes del castellà és molt important a Lloret, probablement és més llengua de relació social que el català. No ens hem d’enguanyar”. Tot i això, l'oficina del català considera no s'ha de deixar de banda una o altra llengua, sinó que s'ha de “fer evident que el català té una sèrie de plusos, per vehicular els valors de la comunitat de recepció”. El Fòrum de les Llengües de Lloret de Mar tindrà lloc, recordem-ho, el proper 6 de març. Tot indica que és una iniciativa pionera.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist