22.2 C
Blanes

El regidor de més edat i el més jove presidiran el plenari de constitució del nou ajuntament

Xavier Crespo serà escollit, de nou, alcalde de Lloret. El seu nomenament es formalitzarà en un ple extraordinari aquest dissabte. És una sessió que consta de dues parts. La primera és la constitució de l'ajuntament, on els 21 regidors juraran el càrrec. Mentre que la segona part consisteix en votar l'alcalde.   El plenari estarà […]

Darreres Notícies

Xavier Crespo serà escollit, de nou, alcalde de Lloret. El seu nomenament es formalitzarà en un ple extraordinari aquest dissabte. És una sessió que consta de dues parts. La primera és la constitució de l'ajuntament, on els 21 regidors juraran el càrrec. Mentre que la segona part consisteix en votar l'alcalde.

 

circo de las estrellas

El plenari estarà presidit pel regidor de més edat i el més jove, que, en el cas de Lloret, són Santiago Ontañón i Laura Bertran. Acompanyats del secretari de la corporació, aniran cridant els regidors, un a un, per ordre alfabètic i que juraran el càrrec. L'elecció de l'alcalde serà per vot secret.

 

A Lloret, com que CiU ha obtingut majoria absoluta, no hi haurà cap sorpresa i Xavier Crespo tornarà a encapçalar l'ajuntament. Un cop l'hagin escollit, passarà a presidir el plenari i donarà veu a cada un dels portaveus, per ordre de menys a més representació municipal.

 

Aquesta és la mecànica de la sessió plenària, on cadascun dels 21 regidors juraran el càrrec, lleialtat al rei i fer acomplir la constitució i l'Estatut d'Autonomia de Catalunya. Després d'aquesta sessió constitutiva, el següent pas és repartir el cartipàs municipal. És a dir, decidir les àrees que gestionen els diferents regidors que formen l'equip de govern.

 

El repartiment del cartipàs o de les àrees de govern s'ha de formalitzar en el termini d'un mes, després del ple de constitució de dissabte. Comença a les 20 hores i, com és habitual, el podran seguir en directe a través de la ràdio.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist