23.6 C
Blanes

El Xino Xano prepararà vi artesanal el cap de setmana

Després de l'aturada de l'estiu, els membres del Xino Xano es retroben aquest cap de setmana. El motiu és elaborar vi artesanal, que repartiran en les activitats que organitzen al llarg de l'any. Cada any duen a terme el procés als voltants de l'11 de setembre que és quan les vinyes solen estar a punt. […]

Darreres Notícies

Després de l'aturada de l'estiu, els membres del Xino Xano es retroben aquest cap de setmana. El motiu és elaborar vi artesanal, que repartiran en les activitats que organitzen al llarg de l'any. Cada any duen a terme el procés als voltants de l'11 de setembre que és quan les vinyes solen estar a punt.

 

circo de las estrellas

En un parell de dies, unes 30 persones s'encarreguen de recollir el raïm, trepitjar-lo tal i com feien abans, i fer-lo fermentar fins que el dipositen dins una bota i el fan reposar. El resultat és un vi de color rosat i de gust “excel·lent”, segons Miquel Joancomartí, membre de l’entitat.

 

Com saben, el Xino Xano es dedica a organitzar activitats, tal i com es feien antigament o per a descobrir el patrimoni natural de Lloret. Una de les característiques és la participació dels veïns. Però, en el cas de l'elaboració del vi, no saben trobar la manera d'implicar els ciutadans ja que és un procés on tothom ha de saber què fer.

 

Després del cap de setmana, el Xino Xano espera comptar amb uns 1.400 litres de vi artesanal. Un cop elaborat, dedicarà els esforços a la primera proposta de la temporada. És la marxa de les platges, que es duu a terme l'últim diumenge de setembre.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist