Els instituts de Lloret de Mar i de la resta de Catalunya han passat uns dies de nervis. Entre aquest dimecres i dijous, els alumnes de Quart de Secundària han fet les proves d’avaluació. S’han examinat de llengües (català, castellà, anglès i francès) i de matemàtiques, per saber el grau d’assoliment de competències bàsiques que tenen en acabar l’etapa obligatòria d’ensenyament.
Els examens fan que els mestres dels instituts vagin a uns altres centres a vigilar els nens. Són els anomenats aplicadors. Un d’ells, Albert Pons -que ha estat al Roca Grossa de Lloret- explica que la sensació, en general, és que les proves són senzilles. “Al final de cada prova, es fa una enquesta i majoritàriament tothom ha contestat que ha estat fàcil o molt fàcil, però en anglès tendien a dir que havia sigut més difícil”, explica. Els resultats se sabran en el termini d’un mes, a finals de març o a principis d’abril.
Aquesta és la tercera vegada consecutiva que es fan les proves d’avaluació. No puntuen, però sí orienten els centres. “És una eina per obtenir informació, per saber què cal perfeccionar, revertir o per millorar el currículum”, opina Pons.
Les proves les han fet, arreu de Catalunya, més de 64.000 alumnes, repartits en uns 1.000 centres.
Seguim parlant d’Ensenyament, perquè han premiat l’institut Coll i Rodés per la producció d’un projecte anomenat ‘L’Educació amb mòbil’.
Els Mobile Learning Awards reconeixen alumnes, professors i centres educatius per la seva tasca innovadora en la creació i en l’ús de dispositius mòbils. S’han premiat un total de 16 iniciatives de caire tecnològic, en una cerimònia feta ahir.
Segons l’Agència Catalana de Notícies (ACN), els treballs guanyadors -entre els que hi ha el del Coll i Rodès, de Lloret- situen en l’escola del futur la realitat augmentada, els robots, els efectes especials i tot tipus de dispositius mòbils.