22 C
Blanes

Els alumnes de català de Lloret, interessats en incrementar els seus coneixements de país

A Lloret, un 37% de la població és immigrant. És un percentatge elevat, que demostra la molta població forània que acull la vila. Una possibilitat que té el col·lectiu és anar a classes de català. De fet, d'alumnes a l'oficina del català en són uns quants. Molts d'ells, a més d'aprendre la llengua del país, […]

Darreres Notícies

A Lloret, un 37% de la població és immigrant. És un percentatge elevat, que demostra la molta població forània que acull la vila. Una possibilitat que té el col·lectiu és anar a classes de català. De fet, d'alumnes a l'oficina del català en són uns quants. Molts d'ells, a més d'aprendre la llengua del país, han demanat més coneixements sobre Catalunya, sobre el país en què viuen ara.

circo de las estrellas

 

Per aquest motiu, s'ha programat una xerrada per aquest dijous. La pronunciarà un doctor en llengües romàniques de la Universitat de Girona, Xavier Lamuela, que farà una reflexió sobre la situació lingüística de Catalunya. Des de l'Oficina del Català, consideren interessant que un expert en immigració i llengües vingui a fer aportacions a Lloret, una població marcada per l'arribada constant de persones nouvingudes. Tots ells parlen llengües diferents i variades, i d'alguna manera s'han d'articular amb la llengua pròpia del territori, el català.

 

La xerrada es recomana a tothom, no només als alumnes de català. Està prevista aquest dijous, 14 de desembre, a dos quarts de 8 del vespre, a la sala de plens de l'ajuntament. Forma part dels actes de Nadal que organitza l'Oficina del Català de Lloret. En acabar, tots els assistents seran obsequiats amb una copa de cava.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist