26.4 C
Blanes

Els comerciants, molestos per haver de treballar per la Diada

Els botiguers de Lloret preferirien tancar les portes l'11 de setembre, un festiu assenyalat en el calendari comercial de Catalunya. Però com que és dimarts, dia de mercat setmanal a la vila, la llei permet que s'apliqui una excepció: que el mercat obri les portes i els establiments, també.   Tot i la solució pactada […]

Darreres Notícies

Els botiguers de Lloret preferirien tancar les portes l'11 de setembre, un festiu assenyalat en el calendari comercial de Catalunya. Però com que és dimarts, dia de mercat setmanal a la vila, la llei permet que s'apliqui una excepció: que el mercat obri les portes i els establiments, també.

 

circo de las estrellas

Tot i la solució pactada pel sector i l'ajuntament, els botiguers no veuen bé treballar la Diada Nacional de Catalunya. El consistori també opina que ningú hauria de poder obrir un dia com l'11 de setembre. Per tal que aquesta situació no es repeteixi, el sector pensa presentar una esmena per canviar la nova llei d'horaris comercials.

 

L'objectiu és que, quan sigui festiu, ni mercats ni botigues puguin obrir les portes. Recordem que, segons la legislació, a Catalunya hi ha quatre dates marcades com a festives. Són el primer de maig, el dia del treballador, l'11 de setembre, la Diada Nacional, 25 de desembre, que és Nadal i el primer de gener.

 

Enguany, tres d'aquestes dates cauen en dimarts. Per tant, segons la llei, el mercat pot obrir les portes i les botigues també. Tant l'1 de maig com l'11 de setembre, han treballat uns i altres. Ja veurem què passa el dia de Nadal, que també és un dimarts.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist