23.6 C
Blanes

Els infants, protagonistes d’una gimcana lingüística

Els més petits, nens i adolescents, són els protagonistes d'una gimcana que s'organitza dissabte a la vila. Té una finalitat educativa, formativa. Explicar, de forma lúdica, la diversitat lingüística que hi ha a la població, arran de l'arribada constant de persones immigrants, i argumentar que això és un tret enriquidor.   Cesca Cornellà, responsable de […]

Darreres Notícies

Els més petits, nens i adolescents, són els protagonistes d'una gimcana que s'organitza dissabte a la vila. Té una finalitat educativa, formativa. Explicar, de forma lúdica, la diversitat lingüística que hi ha a la població, arran de l'arribada constant de persones immigrants, i argumentar que això és un tret enriquidor.

 

circo de las estrellas

Cesca Cornellà, responsable de l'Oficina del Català de Lloret, explica que l’objectiu és fer ressò de la “diversitat lingüística en què estem vivint i el costat positiu que té”, i, a més, deixar palès que “el català està format per moltes altres llengües des de fa temps”.

 

L'anomenada Gimcana de les Llengües, que organitza l'Oficina del Català, s'adreça a nens de 6 a 17 anys. Estaran agrupats per franges d'edat i hauran de buscar respostes a preguntes relacionades amb les llengües, com el seu origen o els països on es parlen. Les respostes es trobaran escampades pel centre de la vila, en els carrers peatonals.

 

Segons Cesca Cornellà, els més petits són conscients que a Lloret es parlen més llengües que el català i el castellà “per la diversitat que viuen a l’escola i a vegades a casa”. Els interessats es poden apuntar a la gimcana fins el mateix dissabte, a les 9 del matí, a la plaça de la vila.

 

Després de les proves, hi haurà regals per als equips que guanyin en cada franja d'edat, així com el grup que sàpiga dir gràcies en més idiomes. També cal dir que tots els participants rebran premi.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist