18 C
Blanes

Els Jardins de Santa Clotilde ja estan oficialment inaugurats.

L'oferta cultural i patrimonial de Lloret, on hi ha inclosos els Jardins de Santa Clotilde, forma part de l'anomenat PROJECTE OBERT DE LA MEDITERRÀNIA. És una iniciativa subvencionada per la Unió Europea, amb 1 milió d'euros, i que compta, també, amb municipis com Pisa, Campo Mayor, Tessalonica i la ciutat francesa de Niça. L'alcalde de […]

Darreres Notícies

L'oferta cultural i patrimonial de Lloret, on hi ha inclosos els Jardins de Santa Clotilde, forma part de l'anomenat PROJECTE OBERT DE LA MEDITERRÀNIA.

És una iniciativa subvencionada per la Unió Europea, amb 1 milió d'euros, i que compta, també, amb municipis com Pisa, Campo Mayor, Tessalonica i la ciutat francesa de Niça.

circo de las estrellas

L'alcalde de Lloret, Xavier Crespo, ha explicat que han hagut de treballar durant anys per aconseguir estar dins el projecte d'àmbit mediterrani que suposa disposar de fons per a equipaments culturals i patrimonials.

En el cas de Lloret, estem parlant dels Jardins de Santa Clotilde, els jaciments ibèrics, el castell de Sant Joan, Can Garriga o Can Xardó, entre altres.  

Sobre els Jardins de Santa Clotilde, a partir de dissabte i fins a finals del mes de juny l'entrada és gratuïta perquè tothom pugui apreciar la remodelació executada i la millora evident dels jardins, el resultat és fruit de mesos de treball, en què s'han substituït plantes i arbres, com, per exemple, els xiprers, que s'han importat de la Toscana. També s'han fet tasques de poda, per poder recuperar les vistes impressionants sobre al Mediterrani, la platja de la Boadella i la punta de S'Aguia.  

Tot això es podrà veure a partir d'ara, però divendres ja es va fer una primera visita amb uns 250 convidats, entre polítics, empresaris, actors, entitats, veïns i alguna cara televisiva.

La Regidora de Cultura, Laura Bertran, argumenta que rehabilitar Santa Clotilde no ha sigut fàcil, però que era del tot necessari, el projecte s'ha aplicat sobre uns jardins d'estil modernista i romàntic, creats 80 anys enrera, i que ara s'han sanejat i s'han renovat gairebé del tot. Falta restaurar les estàtues, que provenen de palauets italians i que daten del segle 15, com també substituir el sistema de rec. El paisatgista encarregat del projecte, Artur Bossi, ha explicat que les obres s'han fet amb molta cura.   

Com a convidats en la inauguració hi eren, lògicament, els membres de la família Roviralta, propietaris dels terrenys. El net del marquès, Javier Basso, explicava que el seu avi sentia passió per la natura i per la jardineria, a més dels Marquesos de Roviralta, van visitar els jardins el subdelegat del govern de l'estat, la representant de la Generalitat a Girona, diputats, l'espo

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist