A Lloret, hi conviuen més de 90 nacionalitats, que s’agrupen en set religions diferents. Cada culte té les seves característiques i les seves dates assenyalades al calendari. Amb l’objectiu de donar a conèixer els aspectes principals de cada religió, ja fa cinc anys que a Lloret s’edita el calendari interreligiós. El d’aquest 2020 es va presentar ahir.
Quatre veïns de comunitats religioses diferents, al costat de la regidora de Benestar i Família, Arantxa Jiménez, van parlar de les seves respectives religions, centrant-se en alguna celebració especial. Per exemple, l’Anamika, de 18 anys i de religió hindú, va parlar del Diwali, que és un festival de cinc dies. L’Anamika considera molt interessant que s’editi aquest calendari.
En Buba Junior, de 21 anys i de l’islam, va parlar del ramadà i troba molt interessant poder fer arribar les seves tradicions a la resta de població, així com conèixer la resta de religions. L’Oumaima Makhfaoui, de 25 anys i musulmana, va donar detalls de la festa del xai, o l’Eid al-Adha. La Prabhjot, de 17 anys, va parlar del sikhisme i, en especial, del Vaisakhi, o la festa de la collita, que marca l’inici de l’any nou en el calendari solar. La Prabhjot també creu que és molt interessant que s’editi el calendari interreligiós. En l’acte d’ahir, també es van llegir un conte i un poema traduïts al castellà.
El calendari interreligiós, que inclou un mapa on consultar tots els centres de culte de Lloret, es pot aconseguir a la pàgina web de l’Ajuntament o a les oficines de Turisme i, a més, se’n farà difusió a les escoles.