22.2 C
Blanes

Els panteons modernistes del cementiri, punt d’interès turístic

El cementiri, que conté importants mostres de l'art funerari català de principis de segle 20, s'incorpora al Museu Obert de Lloret, juntament amb el Museu del Mar i els jardins de Santa Clotilde. La idea és que els panteons existents, la majoria de l'època modernista, siguin objecte de visita per part de veïns i turistes, […]

Darreres Notícies

El cementiri, que conté importants mostres de l'art funerari català de principis de segle 20, s'incorpora al Museu Obert de Lloret, juntament amb el Museu del Mar i els jardins de Santa Clotilde. La idea és que els panteons existents, la majoria de l'època modernista, siguin objecte de visita per part de veïns i turistes, donat el seu valor arquitectònic.

 

circo de las estrellas

La regidora de cultura de l'ajuntament, Laura Bertran, que destaca que hi ha obres d'artistes com Puig i Cadafalch, Vicenç Artigues, Ismael Smith o l’escultor Bonaventura Conill i Montobbio (deixeble de l’Escola Gaudí).

 

El cementiri de Lloret, construït l'any 1896 pel mestre Joaquim Artau, ha estat adequat i netejat per part de l'ajuntament en els últims anys. Per tal de facilitar les visites, ara s'han colocat plafons informatius en cada element, en català, castellà i anglès. També participa en la iniciativa Lloret Turisme, que editarà fulletons i postals del cementiri. Una altra col·laboració és la que demana l'ajuntament als propietaris dels panteons, perquè inverteixin temps i diners en el seu manteniment.

 

Cal tenir en compte que en el cementiri hi ha 37 elements, entre panteons i hipogeus, d'interès modernista. Els hipogeus són sepulcres soterrats i els panteons són sepulcres funeraris en general. Els encarregaven, a l'època, persones adinerades, com grans terratinents i indianes que havien fet fortuna a Amèrica.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist