23.6 C
Blanes

Els polítics de Lloret demanen una rectificació a la Generalitat

L'Obreria de Santa Cristina anuncia noves mobilitzacions si la Generalitat no rectifica la protecció atorgada al paratge lloretenc com a zona PEIN (Pla d’Espais d’Interès Natural). L'objectiu és que la finca no formi part de la preservació decretada pel govern català dins d'un altre espai, situat a Blanes, en el paratge que es coneix com […]

Darreres Notícies

L'Obreria de Santa Cristina anuncia noves mobilitzacions si la Generalitat no rectifica la protecció atorgada al paratge lloretenc com a zona PEIN (Pla d’Espais d’Interès Natural). L'objectiu és que la finca no formi part de la preservació decretada pel govern català dins d'un altre espai, situat a Blanes, en el paratge que es coneix com a Pinya de Rosa. Després d'una primera manifestació multitudinària diumenge, l'entitat que ha tingut cura de la finca durant segles, l'Obreria, espera un gest de la Generalitat. 

Mentrestant les formacions polítiques de Lloret, que van ser presents a l'acte reivindicatiu, han donat el seu suport públic a la causa. Fem un repàs a les seves declaracions. Comencem amb l'alcalde de Lloret, Xavier Crespo: “Si l’Obreria i els veïns defensen la continuïtat de l’espai com fins ara, l’alcalde estarà al costat de la gent de Lloret per a defensar-lo entre tots”.

circo de las estrellas

Els membres del PSC argumenten la seva presència a l'acte de diumenge no com a polítics, sinó com a ciutadans. Lucía Echegoyen ha dit que “hi haviem d’assistir com a ciutadans, els polítics ja vam tenir el nostre protagonisme en el ple en què es va demanar que la Generalitat limités el PEIN a Blanes i en quedés fora Santa Cristina”.

 El PP, per la seva banda, es mostra a favor de la tasca feta per l'Obreria i demana als governants de Catalunya comprensió i rectificació en relació a la causa de Lloret. Joaquim Teixidor expressa que “davant la unanimitat política i el suport social, demanem a la Generalitat que entengui Lloret i, respectant l’autonomia local, que Santa Cristina sigui independent del PEIN de Blanes”.

L'únic grup que ha fet una proposta és el d'ICV-EUiA. La seva portaveu, Rosa Maria Santamaria, està a favor que Santa Cristina estigui dins una zona de protecció PEIN, però que sigui de Lloret, no de Blanes. “Si la Generalitat vol que Santa Cristina sigui zona PEIN, estem d’acord, però que sigui de Lloret, no de Pinya de Rosa. Les coses s’han fet malament” diu Santamaria.

Acabem el repàs de portaveus polítics amb ERC. Eduard Coloma es compromet a “donar suport a l'Obreria en els actes que dugui a terme”. Recordem que el mes d'octubre el ple de l'ajuntament va demanar, per unanimitat, que Santa Cristina no formés part de la zona PEIN de Blanes.

D'altra banda, avui hem sabut que fins a 46 entitats donen suport a l'Obreria. D'aquestes, 24 són de caire cultural, 13 són esportives, 4 són de tipus econòmic i les 5 restants són variades.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist