19.9 C
Blanes

ERC critica el govern local de Lloret per permetre l’obertura de botigues en motiu de la Diada

ERC de Lloret critica que el govern local permeti a les botigues obrir les portes l'11 de setembre, una diada festiva i de gran significat per Catalunya. El grup de l'oposició assegura que CiU no ha dit tota la veritat, ja que, com a ajuntament, té la potestat per obligar els comerços a tancar.   […]

Darreres Notícies

ERC de Lloret critica que el govern local permeti a les botigues obrir les portes l'11 de setembre, una diada festiva i de gran significat per Catalunya. El grup de l'oposició assegura que CiU no ha dit tota la veritat, ja que, com a ajuntament, té la potestat per obligar els comerços a tancar.

 

circo de las estrellas

El portaveu republicà, Eduard Coloma, explica que la llei permet als municipis on hi ha mercat setmanal, com és el cas de Lloret, que aquest obri igualment en una data festiva com la Diada Nacional de Catalunya.

 

Segons Coloma, la mateixa legislació dóna potestat als ajuntaments per delimitar la zona d'influència dels mercats, on els comerços sí poden obrir. A Lloret, com que no hi ha establiments pròxims al mercat, situat a la zona esportiva, s'ha decidit que tots puguin obrir, sense excepció. Això ha molestat el republicà Eduard Coloma, que considera que l'ajuntament no ha actuat correctament.

 

ERC recorda que la mateixa situació es va donar el primer de maig, que també va ser un dimarts, dia de mercat setmanal. Aquell dia totes les botigues van obrir, tal i com passarà dimarts que ve. Eduard Coloma explica que ja va avisar el govern local que tenia potestat que fer tancar els comerços, i assenyala que ni llavors ni ara li han fet cas. El grup republicà argumenta que es queixa de la situació perquè l'ajuntament té l'última paraula i no la fa servir.

 

Creu que no hi ha cap greuje entre el mercat i les botigues, ja que considera que allò negatiu és que els comerciants hagin d'obrir en dies festius assenyalats en el calendari. Opina, igual que el sector i el consistori, que el mercat tampoc hauria d'obrir un 11 de setembre. Recordem que, sobre aquesta polèmica, els botiguers i l'ajuntament han dit que preferirien no treballar per la Diada Nacional de Catalunya.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist