26.4 C
Blanes

Es formalitza el consell d’atenció als menors

Maltractaments infantils, violència juvenil, drogodependència, absentisme escolar continuat… Són problemes que tenen els menors d'edat, tant els més petits, els infants, com els adolescents. Per tal de detectar les situacions de risc i trobar-hi una solució, a Lloret s'organitza de forma periòdica una assemblea amb diferents agents socials. Com que s'ha comprovat que funciona, que […]

Darreres Notícies

Maltractaments infantils, violència juvenil, drogodependència, absentisme escolar continuat… Són problemes que tenen els menors d'edat, tant els més petits, els infants, com els adolescents. Per tal de detectar les situacions de risc i trobar-hi una solució, a Lloret s'organitza de forma periòdica una assemblea amb diferents agents socials.

Com que s'ha comprovat que funciona, que és efectiva, ara s'ha decidit formalitzar-la. Es va fer en el plenari de dijous passat. El nom amb què s'ha batejat és el Consell Social d'Atenció a la Infància i Joventut. Es reunirà tres vegades a l'any i posarà sobre la taula els problemes que afecten els menors de la vila, tal i com ha explicat el regidor de Benestar i Família, Romà Codina.

circo de las estrellas

L'ajuntament vol afrontar els problemes que tenen nens i joves a Lloret amb aquest consell, on tots els agents implicats, és a dir, pares, professors, policies, tècnics, metges, etc. hi diran la seva. La informació extreta i les conclusions es remetran a una junta gestora, que serà resolutiva, és a dir, que passarà a l'acció. Però no tot és tan fàcil, ni molt menys.

Segons explica Romà Codina, a Lloret, la població escolar és molt elevada i, de problemes, n'hi ha. El més complicat és detectar-los, sobretot quan afecten infants. Si pateixen maltractaments, és complicat saber-ho, però cal vigilar de prop qualsevol canvi d'actitud. Pel regidor, una de les situacions prioritàries afecta els adolescents, que tenen un canvi d’actitud radical i cal estar-hi a sobre.

L'ajuntament ha oficialitzat, de forma jurídica i administrativa, aquest consell dedicat als infants i joves. Així podrà demanar subvencions i ajudes, i serà més fàcil convocar les diferents parts implicades. En la sessió plenària on es va aprovar la creació, l'oposició va demanar la presència de joves en el consell, així com de les AMPAS de la llar d'infants. El govern local va respondre que ho tindrà en compte.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist