La violència masclista no hi entén, de quarantenes, i el confinament pot desembocar en agressions i maltractaments a les dones i també als fills i filles. La situació actual, de restricció de moviments al carrer, fa que les víctimes hagin de viure tancades amb el seu agressor.
Es pot trucar al telèfon gratuït 900 900 120, és confidencial i no deixa rastre. Una altra via és comunicar el cas a través de correu electrònic. L’adreça és [email protected]. A més, en cas de perill, es pot trucar al 112 o a la policia.

La regidora d’Igualtat, Anna García Castany, és clara i contundent: “no esteu soles, actueu, no espereu a que passi una segona vegada”, adreçant-se a les víctimes.
L’Institut Català de les Dones han detectat que les trucades s’han doblat arreu de Catalunya. Si de mitjana n’hi ha una vintena, aquests dies n’hi ha una cinquantena, i han decidit reforçar el servei.
No només això. Des de l’Institut Català de les Dones es demana la complicitat de tothom per lluitar contra la violència masclista. En aquest sentit, s’han adreçat als establiments que estan oberts aquests dies perquè pengin uns cartells contra la violència masclista i que col·laborin en cas que la víctima no pugui fer-ho trucant al 900 900 120.
Per aquest motiu, els cartells assenyalen que aquell establiment -tant si és una farmàcia, una botiga d’alimentació o un forn de pa- és segur. Aquests dies la policia local de Lloret els està repartint arreu de la vila.
Pel que fa a les entitats que atenen dones en situació de violència masclista, continuen funcionant arreu del territori i han facilitat diferents telèfons; la majoria treballen telemàticament. Aquest és el cas de la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Lloret de Mar, que manté obert el servei i fa un seguiment dels casos.