El lloretenc Esteve Dalmau ha participat en la segona edició de Microscopies, a Manresa, amb l’obra efímera titulada Fluxos.
Fluxos s’ha fet amb productes de la natura i, com totes les obres de l’anomenat land art, és una obra efímera, que desapareixerà quan la natura així ho determini. Esteve Dalmau explica que l’ha creat amb branques que li ha proporcionat l’ajuntament de Manresa.

El land art és un moviment artístic que va néixer als anys 60 amb un doble objectiu.
“El ‘land art’ pretén criticar l’obra d’art com a producte mercantil i una doble aproximació a la natura com a font d’inspiració i font de productes per a la creació estètica”
Esteve Dalmau
Esteve Dalmau explica que ja fa uns anys que es dedica a aquesta modalitat. En un moment determinat, la seva carrera artística es va estancar i ja no gaudia creant. Com a músic, assajava al bosc i va ser aleshores quan va començar a fer obres amb productes naturals al bosc mateix i es va anar endinsant en el món del land art. Allò li va fer recuperar la il·lusió per l’art.
“Vaig tornar a trobar una producció artística que tenia sentit per mi pel simple fet de fer-lo, independentment de si era comercial”
Esteve Dalmau

Pel que fa a l’exposició Microscopies va néixer l’any passat, de la mà de l’Ajuntament de Manresa i el Centre d’Art Contemporani El Forn de la Calç. Es tracta d’una iniciativa que uneix cultura, art i natura, a través d’itineraris artístics que esdevenen en indrets de l’Anella Verda de Manresa, amb obres creades in situ amb materials naturals.
A banda de Fluxos, del lloretenc Esteve Dalmau, la cita també ha comptat amb cinc obres més: Una agulla en un paller, d’Aleix Antillach i Mireia Zantop; La Porta, de Montse Nadal; El fruir de la terra, de Xavier Sis; Memòria II, de Marc Sellarès, i Spiral Society, de Nil Nebot i Carlota Carvajal.
La segona edició de Microscopies es va celebrar el cap de setmana passat i també va comptar amb la inauguració de l’escultura Somnis Arrelats, d’Àngels Freixanet, que quedarà instal·lada de manera permanent al paratge de l’Anella Verda.