Malgrat que alguns dies la mala mar ha obligat a posar bandera groga, l'empresa Proactiva, que s'encarrega de la vigilància a les platges de la vila, no ha atès casos greus. En el que portem d'estiu, s'han fet una trentena de rescats, una vintena d'evacuacions amb ambulància i més de 500 prevensions, sobretot els dies de mala mar. Són xifres que es consideren baixes, si es té en compte l'elevada quantitat d'usuaris que passen per la platja cada dia.
El responsable de Proactiva a la platja de Lloret, Mauro Ezequiel Finochietti, explica que les incidències més freqüents són els cops i els talls, en un 70%, seguits de contusions fortes que provoquen fractures o luxacions. Normalment, la majoria d'atencions es fan a nens i gent gran, tot i que quan hi ha bandera groga els afectats solen ser nois joves. Majoritàriament turistes.
Finochietti recorda que quan hi ha bandera groga es recomana als usuaris que no es banyin, mentre que en cas de la bandera vermella el bany està prohibit. Per tant, si hi ha bandera vermella la responsabilitat és del banyista. Tot i així, el responsable de Proactiva a Lloret reconeix que els socorristes actuen sempre. Segons Finochietti, però, els banyistes solen fer cas de la bandera vermella i es queden sense banyar-se. Aquest any, a Lloret, de moment no s'ha hagut de posar bandera vermella a cap platja. Això sí, els dies de mala mar en col·loquen una a prop de les zones rocoses, perquè consideren que és perillós banyar-se en aquell punt concret.
Quan un socorrista veu un incident, avisa el responsable i aquest decideix el protocol d'actuació, ja sigui activar la moto aquàtica o bé avisar l'ambulància, la policia local o els bombers, depenent de la incidència. Els vigilants a les platges de Lloret i Fenals hi seran fins a l'octubre, cada dia de dos quarts d'onze del matí a dos quarts de set de la tarda. I a Santa Cristina, la Boadella i Canyelles, fins al 31 d'agost a partir de les deu del matí fins a les sis de la tarda.