21.8 C
Blanes

Germinal Ros ens deixa als 98 anys

Després d'una vida intensa i apassionada, Germinal Ros va morir ahir a la tarda a Lloret, a l'edat de 98 anys. Un lloretenc il·lustre que ens deixa després d'haver brillat en molts camps i aspectes de la vida.   Germinal Ros va ser moltes coses, sobretot un dirigent comunista històric, que va haver de viure […]

Darreres Notícies

Després d'una vida intensa i apassionada, Germinal Ros va morir ahir a la tarda a Lloret, a l'edat de 98 anys. Un lloretenc il·lustre que ens deixa després d'haver brillat en molts camps i aspectes de la vida.

 

circo de las estrellas

Germinal Ros va ser moltes coses, sobretot un dirigent comunista històric, que va haver de viure exiliat a París, va ser també regidor de l'ajuntament de Lloret, des d'on va impulsar entitats culturals, i va tenir temps de mantenir amistat amb personalitats tan destacades com Pablo Picasso, Santiago Carrillo o Pablo Neruda.

 

La seva família, provinent de França, arriba avui a la vila per tal d'organitzar el seu comiat. Serà incinerat, tal i com ell volia, i la cerimònia civil es durà a terme aquest dijous, a les 11 del matí, a Sa Caleta. Les persones de l'entorn de Germinal Ros han afirmat que va ser un home que va lluitar per Catalunya i pels seus ideals.

 

L'alcalde de Lloret, Xavier Crespo, destaca el paper de les persones que el van acompanyar els últims anys i que li van proporcionar qualitat de vida. Rosa Maria Santamaria, portaveu d'ICV de Lloret, ha estat una persona molt propera a Germinal Ros, en ideals polítics. I ha destacat d'ell el seu treball per la vila en què "no va fer distincions de religió, de races ni de creences".

 

Germinal Ros va fundar, entre altres entitats, l'associació popular d'Amics de la Cultura. L'actual president, Josep Blanch, l’ha definit com un "mestre". Doncs, a Nova Ràdio Lloret, recollim aquestes darreres paraules. Germinal Ros va ser, és i serà tot un mestre.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist