7.2 C
Lloret de Mar

Lloret acomiada Agustí Maria Vilà i Galí

A Lloret era molt conegut perquè al llarg de la seva vida va escriure nombrosos llibres sobre el municipi, sobretot sobre el passat mariner de Lloret.

Enterrament de Vilà i Galí
Enterrament de Vilà i Galí

Darreres Notícies

Agustí Maria Vilà i Galí ha mort aquest dilluns, als 92 anys d’edat.

servicios profesionales jimenez

Era doctor en Enginyeria Industrial per la UPC i diplomat en Administració d’Empreses per IESE, però a Lloret era molt conegut perquè al llarg de la seva vida va escriure nombrosos llibres sobre el municipi. Fill d’una nissaga marinera, sobretot va parlar del passat mariner de Lloret, amb obres com Les nostres veles, Navegants i Mercaders i La Marina Mercant de Lloret de Mar; però també va tractar altres temes, com la indústria surotapera, l’església parroquial de Sant Romà o el centenari del col•legi de la Immaculada Concepció. Ell mateix, en un programa de Nova Ràdio Lloret anomenat Personatges Públics, va explicar que quan es va jubilar, als 65 anys, va dedicar-se a la seva passió: documentar-se i escriure sobre la història de Lloret.

Tot i que sovint se l’ha considerat un historiador local, ell mai no es va definir com a tal, tot i que reconeixia que la història era la seva afició i que estimava molt Lloret.

També va escriure un llibre sobre la Confraria de Sant Elm. De fet, ell va ser qui va promoure la posada al dia de l’entitat, de la qual va ser Patró Major durant dècades per acabar convertint-se en el president d’honor.

Abans de començar el ple d’aquest dilluns, l’alcalde, Romà Codina, va tenir un record per a ell.

Actualment, Vilà i Galí era membre del consell redactor del butlletí Sesmond de l’Arxiu Municipal. El 27 d’aquest mes tenia previst presentar el seu últim llibre, sobre Sant Pere del Bosc, en el marc del sopar del Club Marina Casinet.

Casat amb Maria del Carme Carles Bonhome, va tenir tres fills.

spot_img

El + Vist