21.8 C
Blanes

ICV denuncia que es cacen caderneres al barri del Rieral

ICV de Lloret denuncia que es cacen, de forma il·legal, ocells en el barri del Rieral. Segons la formació política, és una pràctica habitual per part d'un grup de persones que es dedica a fer batudes, amb xarxes, per tal de caçar caderneres, un tipus d'ocell protegit, amb l'objectiu de vendre-les. La formació municipal de […]

Darreres Notícies

ICV de Lloret denuncia que es cacen, de forma il·legal, ocells en el barri del Rieral. Segons la formació política, és una pràctica habitual per part d'un grup de persones que es dedica a fer batudes, amb xarxes, per tal de caçar caderneres, un tipus d'ocell protegit, amb l'objectiu de vendre-les.

La formació municipal de l'oposició explica que les batudes es duen a terme en uns terrenys apartats del Rieral, en el solar on s'hi construirà el segon ambulatori de Lloret. ICV té previst denunciar els fets als mossos d'esquadra, al servei de protecció de la natura i també a l'ajuntament, en concret, ho exposarà en el proper ple, en forma de prec. El que demana és que s'actui per evitar aquestes batudes il·legals contra les caderneres.

circo de las estrellas

Com a resposta, el govern local ha anunciat que, primer de tot, confirmarà l'existència d'aquestes actuacions. El regidor ha assegurat que, si realment es cacen ocells amb xarxes, són unes activitats il·legals, i que l'administració competent en aquest àmbit és la Generalitat, en concret, la delegació gironina de Medi Ambient.

Per tant, és al govern català a qui corresponen les inspeccions i sancions si aquestes són necessàries. Per això, des de l'ajuntament, es demana a veïns i grups polítics que si detecten actuacions com aquestes, es posin en contacte amb la Generalitat o el mateix consistori.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist