7.2 C
Lloret de Mar

ICV – EUiA explicarà avui què hi ha darrere la prolongació de la C-32 fins a Lloret

ICV – EUiA denuncia que si el nou tram no acull 9.600 vehicles diaris, seran els usuaris els que, de manera indirecta, s’hauran de fer càrrec del cost de les obres.

Cartell
Cartell

Darreres Notícies

ICV – EUiA organitza una xerrada per explicar a la ciutadania el que creuen que és l’altra realitat de l’autopista. En aquest sentit, critiquen el projecte de prolongació de la C-32 fins a Lloret, que es va presentar la setmana passada amb la presència del conseller Santi Vila.

servicios profesionales jimenez

Els ecosocialistes critiquen, per davant de tot, que la via malmetrà molt el patrimoni natural del municipi. Així ho ha expressat un membre del partit, Miguel Gracia.

D’això se’n parlarà a la xerrada programada per aquest vespre, però també es posarà sobre la taula una altra crítica destacada. Abertis paga el cost dels treballs, que pugen a 70 milions d’euros. Però ICV – EUiA denuncia que si el nou tram no acull 9.600 vehicles diaris, seran els usuaris els que, de manera indirecta, s’hauran de fer càrrec del cost de les obres. Ho argumentarà Víctor Catalán, regidor d’ICV – EUiA a Blanes.

Catalán assegura que la via no arribarà a aquesta quantitat de vehicles diaris durant tot l’any. I aleshores hi haurà dues possibilitats: o bé la Generalitat haurà de pagar les obres o bé s’allargarà la concessió amb Abertis, que acaba el 2021.

Des de la coalició també critiquen que el Govern ha desenvolupat el projecte d’una manera opaca i sense donar l’opció a proposar alternatives. En aquest sentit, els ecosocialistes creuen que el millor seria la creació d’un carril bus que unís Lloret i Blanes, o bé un tramvia a la zona, tal com ja va presentar Víctor Catalán en el seu treball de recerca.

La xerrada sobre la prolongació de l’autopista es farà avui, a dos quarts de vuit del vespre, a la sala polivalent de la biblioteca.

spot_img

El + Vist