Dimecres, 20 gener 2021
10.7 C
Lloret de Mar
Inauguració de l'exposició

La Biblioteca acull una exposició per promoure la història i la cultura del poble gitano a Catalunya

La mostra, del Programa del Poble Gitano i de la Innovació Social de la Generalitat de Catalunya, es pot visitar aquests dies a l'entrada de la biblioteca.

Inauguració de l'exposició

Darreres Notícies

Els Mossos alerten d’una onada d’estafes amb les vacunes contra la Covid-19

Les vacunes contra la Covid-19 són gestionades pel Departament de Salut i són gratuïtes.

Ple extraordinari i urgent per designar els membres de les meses electorals pels comicis del 14 de febrer

El ple es realitzarà de forma telemàtica, atesa la situació actual de la pandèmia causada per la covid-19

Es presenta l’oferta formativa del SOM per al primer semestre del 2021

Jordi Orobitg, regidor de Promoció Econòmica, assenyala que la formació està pensada per a gent aturada i també per qui està amb un ERTO.

El CH Lloret rep avui l’Igualada, rival directe per la permanència

El partit es juga aquesta nit, a partir de les 21h, al Pavelló Municipal d’Esports. A porta tancada i es podrà seguir a través d’OK Lliga TV.

El CN Lloret participa en l’Open Internacional de Terrassa amb sis nedadors

Han estat Joel Campmajó, Òscar Garcia, Marialek Márquez, Jaume Pardo, Rut Ruiz i Arnau Carnicero.

Lloret de Mar acull aquests dies l’exposició 600 anys del poble gitano a Catalunya. La mostra, que és itinerant, vol promoure la història i la cultura gitanes, com a part de la cultura catalana, fer difusió dels seus valors i la seva contribució a la cultura de Catalunya. De pas, es vol afavorir la igualtat, la no discriminació i la superació dels estereotips que fomenten l’antigitanisme.

El responsable del Programa del Poble Gitano i de la Innovació Social de la Generalitat de Catalunya, Juan Ramon Vilchez, ressalta que poca gent sap que els gitanos fa més de sis segles que viuen en territori català. L’exposició l’impulsa el Govern català, però la va crear fa un parell d’anys de manera conjunta amb representants del poble gitano.

La mostra reflecteix el moment històric que ha viscut i està vivint el poble gitano a través d’un seguit de textos que sintetitzen la seva entrada i evolució a Catalunya des de fa sis segles. Des de 1415 fins a l’any 2015.

El regidor d’Acció de Govern, Jordi Sais, creu que és molt positiu que Lloret pugui acollir aquesta exposició itinerant perquè tothom sàpiga que els gitanos viuen a Catalunya des de fa tant de temps i, per tant, que formen part del poble català. El regidor convida a tothom a veure l’exposició, que esperen que estigui a Lloret un parell de setmanes més. La mostra es pot veure a l’entrada de la biblioteca municipal.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Comencen a vacunar-se els professionals dels hospitals de Blanes i Calella

Aquesta setmana ha arribat una primera remesa de 150 dosis -75 per a cada centre- i es preveu que n'arribin més en els pròxims dies.

La sèrie ‘Vida perfecta’, on hi surt Paco Moreno, s’estrena als EUA amb HBO MAX

Paco Moreno, que acaba de rodar la segona temporada, destaca que VIDA PERFECTA és una "sèrie innovadora en el sentit que el 90% la conformen dones".