15.1 C
Lloret de Mar

La Biblioteca acull una exposició per promoure la història i la cultura del poble gitano a Catalunya

La mostra, del Programa del Poble Gitano i de la Innovació Social de la Generalitat de Catalunya, es pot visitar aquests dies a l'entrada de la biblioteca.

Inauguració de l'exposició
Inauguració de l'exposició

Darreres Notícies

Lloret de Mar acull aquests dies l’exposició 600 anys del poble gitano a Catalunya. La mostra, que és itinerant, vol promoure la història i la cultura gitanes, com a part de la cultura catalana, fer difusió dels seus valors i la seva contribució a la cultura de Catalunya. De pas, es vol afavorir la igualtat, la no discriminació i la superació dels estereotips que fomenten l’antigitanisme.

El responsable del Programa del Poble Gitano i de la Innovació Social de la Generalitat de Catalunya, Juan Ramon Vilchez, ressalta que poca gent sap que els gitanos fa més de sis segles que viuen en territori català. L’exposició l’impulsa el Govern català, però la va crear fa un parell d’anys de manera conjunta amb representants del poble gitano.

La mostra reflecteix el moment històric que ha viscut i està vivint el poble gitano a través d’un seguit de textos que sintetitzen la seva entrada i evolució a Catalunya des de fa sis segles. Des de 1415 fins a l’any 2015.

El regidor d’Acció de Govern, Jordi Sais, creu que és molt positiu que Lloret pugui acollir aquesta exposició itinerant perquè tothom sàpiga que els gitanos viuen a Catalunya des de fa tant de temps i, per tant, que formen part del poble català. El regidor convida a tothom a veure l’exposició, que esperen que estigui a Lloret un parell de setmanes més. La mostra es pot veure a l’entrada de la biblioteca municipal.

spot_img

El + Vist