8.1 C
Lloret de Mar

La cessió del Fons Ernest Adler es farà oficial coincidint amb la Setmana Internacional dels Arxius

Es farà demà (20 hores, sala d'actes de l'Ajuntament), quan es presentarà també el nou butlletí Sesmond.

El doctor Ernest Adler
El doctor Ernest Adler

Darreres Notícies

L’Arxiu Municipal se suma, un any més, a la Setmana Internacional dels Arxius amb diferents activitats. Demà mateix, presentarà el butlletí Sesmond i signarà el conveni de cessió del Fons Ernest Adler.

El bulletí Sesmond (SAML)

L’arxiver municipal, Quim Daban, explica que l’objectiu del butlletí Sesmond és fer balanç del 2018 i mostrar al públic totes les activitats que s’han fet des de l’equipament. La revista compta, també, amb articles molt diversos i amb un petit reportatge de l’ONG Arxivers Sense Fronteres, que commemora els 20 anys d’existència.

A més, en aquesta ocasió hi haurà dos articles per donar a conèixer dos fons documentals: el de la penya barcelonista de Lloret de Mar i el del doctor Adler. De fet, la cessió oficial d’aquest últim es farà demà mateix.

L’arxiver considera que és un patrimoni documental d’un valor extraordinari, sobre el reconegut odontòleg alemany, pioner en els estudis de medicina neurofucal. Es va instal·lar a Lloret l’any 1927, on va desenvolupar la seva activitat professional i es va convertir en un personatge emblemàtic. Va morir a la vila l’any 1996. Tot i que demà es fa la signatura del conveni de cessió, el fons va passar a mans de l’arxiu l’octubre passat i la documentació ja està organitzada i descrita.

Tant la presentació del butlletí Sesmond com l’acte oficial de cessió del fons Ernest Adler es faran demà dijous, a les vuit del vespre, a la sala d’actes de l’Ajuntament.

De cara a dissabte, l’arxiu organitza una jornada de portes obertes amb una visita temàtica titulada Els fons indians a l’Arxiu Municipal, en què, a banda de conèixer les instal·lacions i les tasques que es fan a l’equipament, es podrà descobrir la documentació original pel que fa a la temàtica indiana.

Altres visites a l’Arxiu Municipal (SAML)

La visita és aquest dissabte, a les onze del matí, a les dependències de l’arxiu. L’entrada és gratuïta però cal inscripció perquè les places són limitades.

spot_img

El + Vist