18 C
Blanes

La diversitat lingüística de Lloret i el català com a nexe d’unió

Lloret de Mar vol preservar un patrimoni de més d’un centenar d’idiomes utilitzant el català com a eina vehicular. És una de les conclusions extretes ahir en el Fòrum de les Llengües, que va aplegar 110 persones de la vila i de fora.   La jornada, que va consistir en una tarda intensa de treball, […]

Darreres Notícies

Lloret de Mar vol preservar un patrimoni de més d’un centenar d’idiomes utilitzant el català com a eina vehicular. És una de les conclusions extretes ahir en el Fòrum de les Llengües, que va aplegar 110 persones de la vila i de fora.

 

circo de las estrellas

La jornada, que va consistir en una tarda intensa de treball, va servir per posar sobre la taula dues realitats: la diversitat lingüística que hi ha a Lloret, arran de la constant arribada d’immigrants, i que el català ha de ser una eina de cohesió per a tots ells, com a llengua pròpia del territori.

 

Del Fòrum, van sortir propostes fetes pels mateixos integrants. En destaquem una. Els nouvinguts demanen als lloretencs que no canviïn al castellà quan parlin amb ells. Ho ha explicat la responsable de l’Oficina del Català, Montserrat Casacuberta, que diu que això afecta “la vitalitat de la nostra llengua”. Els assistents van demanar que, per evitar el canvi d’idioma, es faci una campanya institucional des de les administracions.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist