19.5 C
Blanes

La història del lloretenc Èric Bertran fa el salt al teatre

Recorden la història d'Èric Bertran? És el noi de Lloret que, amb 14 anys, va ser acusat de terrorisme. El seu presumpte delicte va ser demanar l'etiquetatge en català dels productes del supermercat DIA. El cas va agafar una volada inesperada que va conduir el jove a declarar a l'Audiència Nacional de Madrid. D'això en […]

Darreres Notícies

Recorden la història d'Èric Bertran? És el noi de Lloret que, amb 14 anys, va ser acusat de terrorisme. El seu presumpte delicte va ser demanar l'etiquetatge en català dels productes del supermercat DIA. El cas va agafar una volada inesperada que va conduir el jove a declarar a l'Audiència Nacional de Madrid. D'això en fa dos anys. Ara el cas està arxivat.

 

circo de las estrellas

El que en queda és un record terrible que Èric Bertran ha convertit en un llibre. És un èxit de vendes, que ara fa el salt al teatre i després al cinema. L'autor de l'obra teatral és Víctor Alexandre, escriptor i periodista, que ha tutelat el jove Èric amb el llibre.

 

El mateix Alexandre ens ha explicat que la versió per a teatre és una tragicomèdia, on tot el que s'hi explica, per més increïble que sembli, és verídic. “Tot el que hi ha és cert. Quan treballes en una realitat que sembla tan increïble, sempre ho fas amb un fre posat, vas amb contenció, perquè penses que la gent no s’ho creurà”, afirma Víctor Alexandre.

 

L’escriptor considera que la història de l'Èric sembla que hagi passat en una altra època, en ple franquisme, però la realitat és una altra. “No estem parlant de l’època d’Aznar, sinó del 2004. Ja hi ha l’Espanya plural, de Zapatero, del tarannà, de l’Espanya que compren Catalunya”, afirma Alexandre. L'obra de teatre de Victor Alexandre, autor de molts assajos on es posiciona clarament a favor de l'independentisme, pren el nom del llibre ‘Èric i l’Exèrcit del Fènix’.

 

Amb la seva estrena, s'espera tornar el cas a l'actualitat. L'estrena està prevista el 26 de gener al Teatre-Auditori de Sant Cugat. El repartiment d'actors està gairebé complet. Hi haurà cares televisives com la Rosa Andreu o la Montse Pérez, i joves promeses, com l'actor Marcel Borràs, que encarnarà l'Èric Bertran. Després de la representació a Sant Cugat, està previst que l'obra passi per diversos teatres dels Països Catalans. Per cert, també es prepara la versió en cinema que va a càrrec de Joel Joan.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist