25.6 C
Blanes

La meitat dels avis de Lloret viuen sols o amb alguna altra persona gran

Alguns tenen una salut fràgil, necessiten atenció, viuen aïllats o bé els calen activitats per no caure en depressions, etc. Estem parlant d'un col·lectiu que supera les 3.400 persones, una xifra important per la població de Lloret. Per a tots ells, s'ha elaborat un pla integral, que té com a objectiu atendre totes les seves […]

Darreres Notícies

Alguns tenen una salut fràgil, necessiten atenció, viuen aïllats o bé els calen activitats per no caure en depressions, etc. Estem parlant d'un col·lectiu que supera les 3.400 persones, una xifra important per la població de Lloret. Per a tots ells, s'ha elaborat un pla integral, que té com a objectiu atendre totes les seves necessitats. És a dir, les finalitats són diverses, com assistir els avis i àvies que tinguin dependència, integrar-los en projectes de voluntariat o bé proporcionar-los una jubilació en plena forma i activitats.

 

circo de las estrellas

El regidor del Casal del Jubilat, Santiago Ontañón, explica que són moltes les persones grans que estan soles. El pla integral preveu una diagnosi sobre els avis que viuen aïllats en urbanitzacions, per tal de comprovar quines són les seves necessitats. Un altre objectiu del pla és integrar el col·lectiu dins la societat civil, per tal que col·laborin entre si o amb les altres generacions.

 

En aquest sentit, el casal del Jubilat ha de tenir un paper “integrador”, tal i com assenyala la coordinadora de l’equipament, Margarita Rodríguez. El pla integral per la gent gran de Lloret està dissenyat per dos anys, del 2007 al 2008. De moment, s'ha pressupostat l'any que ve, amb una partida que supera els cent mil euros. És una quantitat que permetrà donar continuïtat a activitats i serveis que ara ja es proporcionen. La inversió forta per la gent gran serà el 2008. El pla integral es va aprovar per unanimitat en el ple d'ahir al vespre.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist