22.2 C
Blanes

La participació electoral de Lloret no arriba al 50%

La participació electoral de Lloret baixa 8 punts respecte els comicis anteriors al Parlament de Catalunya. Si en el 2003, un 53% de l'electorat va anar a votar, ahir, primer de novembre, ho va fer un 46% del cens. En xifres absolutes, són 8.046 persones les que han exercit el seu dret a vot. Finalment, […]

Darreres Notícies

La participació electoral de Lloret baixa 8 punts respecte els comicis anteriors al Parlament de Catalunya. Si en el 2003, un 53% de l'electorat va anar a votar, ahir, primer de novembre, ho va fer un 46% del cens. En xifres absolutes, són 8.046 persones les que han exercit el seu dret a vot. Finalment, els vots vàlids han estat 8.018, perquè 28 s'han declarat nuls.

 

circo de las estrellas

El regidor de participació ciutadana de l'ajuntament, Ignasi Riera, destaca, amb nota negativa, la baixa assistència a les urnes. Ha dit que és un fet que ha de fer reflexionar la classe política. Si la participació a la baixa és un dels fets a destacar ahir a Lloret, també ho és que la jornada es va desenvolupar amb normalitat absoluta i sense incidents.

 

Si parlem de les preferències dels lloretencs a l'hora de votar, es manté l'ordre de forces recollit en les eleccions catalanes anteriors. CiU és la primera opció. Ha obtingut el 38% dels vots, és a dir, 3.040 persones de Lloret l'han votat. Segona opció per al PSC. 28% de l'electorat o, el que és el mateix, 2.234 vots. El PP és la tercera força més votada a la vila. Ha rebut el suport del 12%, que es tradueix en 949 persones. Quarta posició per a ERC. L'han votada 859 persones, que li proporcionen un 11% dels vots. I ICV-EUiA obté el cinquè lloc, amb un 6%, ja que li han fet confiança 441 persones.

 

Pel que fa a la resta de vots, 350 es decanten per altres opcions, la majoria de les quals són per a Ciutadans, Partit de la Ciutadania, el partit que ha entrat per sorpresa en el Parlament de Catalunya amb 3 diputats. Dels 8.018 vots vàlids recollits ahir a Lloret, 145 són vots en blanc.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist