Tot i la situació actual, en què la part de Sa Caleta no té sorra i en canvi en sobra a l'extrem sud, a la riera, la platja gran de Lloret no perd volum. És a dir, la sorra es va movent i s'acumula en un lloc o altre, però no disminueix en quantitat.
Ho afirma tot un coneixedor del món de la mar, Agustí Blanch. Explica que el problema d'aquests dies és que, en els punts on no hi ha sorra, les onades piquen contra el passeig i les escales van a parar directament a l'aigua.
Assegura que, tard o d'hora, un temporal anivellarà la platja, que és el que l'ajuntament espera que passi. Segons Agustí Blanch, l'equilibri natural que tenia la platja del centre es va trencar quan es van construir el mur i els espigons. La situació actual de la platja “no és excepcional”. Agustí Blanch ens recorda que, 6 anys enrere, passava just el contrari. O sigui, que la sorra s'acumulava a Sa Caleta i on no n'hi havia era a la part de la riera.
També diu que el cas de Lloret no té res a veure amb el de Blanes. La població veïna pateix, de forma periòdica, els efectes dels temporals, que malmeten el passeig i el trenquen en diferents punts. Segons Agustí Blanch, el problema de Blanes és que, 10 anys enrere, es va extreure una gran quantitat de sorra de la platja de s'Abanell. Des de llavors, cada cop que hi ha temporal, el passeig s’esmicola.