21 C
Blanes

La preservació de Pinya de Rosa inclou el paratge de Santa Cristina

La Generalitat aprovarà definitivament, durant aquest mes de juny, els límits que marquen la protecció del paratge Pinya de Rosa de Blanes, segons va anunciar ahir el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar. La delimitació, tot i que arriba un any i mig tard, s'amplia i inclou 21 hectàrees més, que comprenen el paratge de […]

Darreres Notícies

La Generalitat aprovarà definitivament, durant aquest mes de juny, els límits que marquen la protecció del paratge Pinya de Rosa de Blanes, segons va anunciar ahir el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar.

La delimitació, tot i que arriba un any i mig tard, s'amplia i inclou 21 hectàrees més, que comprenen el paratge de Santa Cristina, que pertany al terme veí de Lloret de Mar. L'espai de Lloret que s'inclou dins els límits de Pinya de Rosa ja havia estat reclamat per l'Agenda 21 Local.

circo de las estrellas

La previsió del govern català és portar la proposta al consell executiu en el termini de dues o tres setmanes, segons va assegurar ahir el conseller. Per Francesc Baltasar, així es preserva tota la façana litoral de la zona, un autèntic corredor biològic de flora i fauna marítima.  

La llei de protecció de Pinya de Rosa es va aprovar el 2003. Ara, quan la delimitació obtingui el vist-i-plau del govern català, l'espai es manté com a Paratge Natural d'Interés Nacional (PNIN), si bé les 21 hectàrees de Lloret tindran una categoria inferior, la de Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN). El proper pas és procedir a negociar amb la propietat de Pinya de Rosa la compra o cessió del paratge.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist