Dijous, 21 gener 2021
11 C
Lloret de Mar
Els jardins de Santa Clotilde

La ruta de jardins històrics, impulsada per Lloret, es converteix en Itinerari Cultural Europeu

Ho ha comunicat el Consell d'Europa a l'Ajuntament de Lloret, que va presentar la candidatura a mitjans d'octubre.

Els jardins de Santa Clotilde

Darreres Notícies

El Govern prorroga dues setmanes més totes les restriccions vigents

Es manté el confinament municipal i el tancament del comerç no essencial els caps de setmana

Max Illa (Bella Dolores) demana unitat al sector i que “no rebenti preus” al 2021

El Bella Dolores és un dels 10 allotjaments que hi ha oberts aquests dies a Lloret de Mar.

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

Els alumnes dels cicles formatius del Coll i Rodés fan plats per emportar

Es tracta d'una prova pilot, que només s'adreça al professorat. Però, per la bona acollida que té, es plantegen obrir-ho al públic de fora.

El CH Lloret suma la segona victòria de la temporada, en guanyar l’Igualada (5-3)

Els homes de Xavi Albet van ser els vencedors d’un partit molt igualat, amb emoció fins al final i que va deixar un gran gol de Marc González.

La Ruta Cultural Europea de Jardins Històrics, presentada per Lloret de Mar, ha esdevingut Itinerari Cultural Europeu. Ho ha comunicat el Consell d’Europa a l’Ajuntament de Lloret, que va presentar la candidatura a mitjans d’octubre.

L’alcalde, Jaume Dulsat, creu que és molt positiu per al municipi haver aconseguir la certificació d’Itinerari Cultural Europeu.

“Contents de poder-nos equiparar a grans xarxes culturals europees com són el Camino de Santiago, la Ruta Europea del Patrimoni Jueu o la Ruta Europea de Cementiris”

Jaume Dulsat

El fet de ser Itinerari Cultural Europeu iguala la ruta dissenyada i liderada per a Lloret al Camí de Santiago, la Ruta del Patrimoni Jueu o la dels Cementiris Europeus, segons exposa l’alcalde Dulsat.

presentacio candidatura ruta jardins historics octubre 2020
La presentació de la candidatura de la Ruta Cultural de Jardins Històrics (Ajuntament de Lloret de Mar)

Aquest projecte va néixer a Lloret el 2016, amb la voluntat de marcar un itinerari imaginari entre els diferents jardins que formen part de la xarxa, entre els quals hi ha els lloretencs Jardins de Santa Clotilde, la joia noucentista de la destinació.

Actualment ja hi ha inscrits més de 25 dels jardins més importants del continent, amb la previsió que se’n vagin sumant més. Aquests jardins es troben situats a sis països diferents, entre els quals hi ha l’Alhambra de Granada, els Boboli del Palau Pitti de Florència, els Jardins del Castell Reial de Varsòvia o el de Sintra a Portugal.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

La sèrie ‘Vida perfecta’, on hi surt Paco Moreno, s’estrena als EUA amb HBO MAX

Paco Moreno, que acaba de rodar la segona temporada, destaca que VIDA PERFECTA és una "sèrie innovadora en el sentit que el 90% la conformen dones".

Comencen a vacunar-se els professionals dels hospitals de Blanes i Calella

Aquesta setmana ha arribat una primera remesa de 150 dosis -75 per a cada centre- i es preveu que n'arribin més en els pròxims dies.