Dissabte, 16 gener 2021
6.6 C
Lloret de Mar
L'Ajuntament de Lloret de Mar

L’Ajuntament aprova una modificació de crèdit de 2 milions d’euros

L'operació permetrà comprar un nou Centre de Distribució d’Aliments, un local per a Benestar i Família, i un espai per al rober de Cáritas. Es dona compliment així a l’acord amb el Consell Veïnal de Lloret.

L'Ajuntament de Lloret de Mar

Darreres Notícies

César Martínez agafa el relleu de Joaquim Martín al capdavant de la policia local de Lloret de Mar

El fins ara sotsinspector, de 55 anys, va arribar el 2009 a Lloret procedent de la policia de Granollers.

L’Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar inicia la vacunació contra la Covid-19

S’han vacunat un total de 60 pacients i també rebran la primera dosi un total de 55 professionals, entre aquest dijous i divendres.

S’obre el termini per optar als horts de Can Ribalaigua

Els poden demanar únicament les persones empadronades a Lloret i les autoritzacions tenen una vigència de quatre anys.

Més de 37.000 persones visiten els equipaments culturals de Lloret al 2020

La pandèmia ha fet baixar els visitants a una tercera part respecte de l’any anterior. Les visites han generat prop de 100.000 euros en ingressos econòmics.

Avui, últim dia per utilitzar la targeta de la campanya ‘Compra a Lloret’

Donada la bona acollida que ha tingut, la previsió és repetir les targetes durant el 2021.

L’Ajuntament ha aprovat una modificació de crèdit de 2 milions d’euros, que permetrà comprar un nou Centre de Distribució d’Aliments, un local per a Benestar i Família, i un espai per al rober de Cáritas. Es dona compliment així a l’acord amb el Consell Veïnal de Lloret, que -davant la crisi del coronavirus- va destinar 1 milió d’euros del Pressupostos Participats a finalitats socials urgents derivades del coronavirus.

L’operació de crèdit inclou a més 600.000 euros per a la reparació i millora d’un seguit de carrers, així com 378.000 euros per fer front a l’increment d’hores extres dels treballadors de l’Ajuntament a causa de la situació de pandèmia.

La proposta es va debatre i aprobar en el ple d’aquest dilluns, amb el suport de tots els grups, excepte Cs i PSC que hi han votat en contra.

Un moment del ple telemàtic (NRLL)

Jordi Sais (Junts per Lloret) argumenta que “hi ha hagut consens per continuar fent millores als carrers, això no agrada a certs grups però la gent ha d’entendre que l’equip de govern governa i destina recursos allà a on fan falta”.

Jordi Hernández (Ciutadans) es queixa que “l’equip de govern no ha comptat amb l’oposició, ha trencat el consens”.

Jordi Orobitg (ERC) assenyala que “el més adient és trobar la manera de paliar els efectes de la pandèmia” i destaca que una part dels diners “seran per a compra d’habitatge social”.

Miguel Gracia (Lloret en Comú) argumenta el vot a favor amb què “hi havia un seguit de partides per al CDA, el rober i la compra de pisos, i una altra pels carrers”.

Francisco Pastor (PSC) critica que “el govern barreja acords amb propostes seves, estem en contra d’aquesta pràctica, no és honesta”.

Lluïsa Baltrons (Força Lloret) argumenta que “ens hem decantat a favor de la proposta perquè s’ha respectat la voluntat del consell veïnal”.

Lara Torres (no adscrita i regidora de Serveis Econòmics) resumeix que “aquest any és excepcional pel que fa a les modificacions de crèdit, porser n’hi haurà alguna més ja que el pressupost és dinàmic”.

- Publicitat -

El + Vist

L’Ajuntament organitza una audiència pública sobre el pressupost del 2021

Serà aquest dijous, 14 de gener, a les 7 de la tarda, en format virtual. A través de la plataforma ZOOM.

Comencen a vacunar-se els professionals dels hospitals de Blanes i Calella

Aquesta setmana ha arribat una primera remesa de 150 dosis -75 per a cada centre- i es preveu que n'arribin més en els pròxims dies.

Força Lloret demana la retroactivitat en el pagament de les beques menjador

El grup municipal a l’oposició considera que la gestió d’aquestes ajudes no ha estat encertada i assenyala que la convocatòria s’ha fet tard, provocant que els beneficiaris només puguin gaudir-les a partir del mes de febrer.