L’Ajuntament crearà una escola provisional a la Casa de la Cultura per als 60 infants i adolescents ucraïnesos que no han estat escolaritzats en cap centre educatiu. Se sumen, així, als 260 alumnes que sí que han estat escolaritzats en centres ordinaris.

En aquest sentit, cal diferenciar les famílies desplaçades d’Ucraïna, que han arribat a Lloret i, gràcies a la xarxa que tenien, han pogut establir-se a la vila; i les famílies refugiades de la guerra, que són temporalment en un hotel, ateses per la Creu Roja, a l’espera de trobar-los una ubicació on instal·lar-se.
Com que la situació s’està allargant més del previst, tant l’Ajuntament com el Departament d’Educació de la Generalitat han decidit buscar una solució. Es tracta d’obrir el que anomenen una “unitat d’escolarització extraordinària”. Així doncs, la mainada d’infantil i primària (que són una trentena) farà classes a la sala infantil de la Biblioteca, mentre que els de secundària (que són una altra trentena) s’aplegaran en una aula de la Casa de la Cultura.
El regidor d’Educació, Albert Ferrández, explica que, juntament amb la Generalitat, les escoles i les associacions de famílies d’alumnes, l’escola provisional s’ha considerat que era la millor opció. Un projecte amb què es treballa des de fa setmanes.
“Ja fa anys que tenim les escoles força plenes i des del primer moment vam començar a treballar en una solució per evitar condemnar la qualitat educativa que estem donant”
Albert Ferrández
Ja fa temps que els centres de Lloret estan molt saturats, però aquest curs la situació s’ha desbordat. A la seixantena d’alumnes que aniran a l’escola provisional i els 262 desplaçats que s’han escolaritzat, cal sumar-hi 319 alumnes més que han arribat a través de la matrícula viva ordinària.
“Aquest curs hem suportat un volum molt elevat, de més de 550 alumnes que han arribat fora de termini i que, per tant, com vam iniciar el curs comptàvem que els tindríem”
Albert Ferrández
A l’escola provisional, però, no s’hi faran classes amb normalitat, ja que, tenint en compte la situació complicada que estan vivint aquests infants i joves, es prioritzaran altres aspectes, com la integració o l’atenció psicològica.
“Òbviament no tindran un pla d’estudis on aprendran ciències, història, matemàtiques… Buscarem una tasca més d’integració, d’aprendre la nostra llengua i de treballar temes emocionals”
Albert Ferrández
Segons fonts municipals, és una decisió sense precedents i treballada amb tota la comunitat educativa. La previsió és que l’escola entri en funcionament la setmana que ve, quan arribin els mestres designats per Educació.