10.7 C
Lloret de Mar

La família Planiol podria perdre la concessió del restaurant que regenta al passeig Fenals

La propietària actual, Isabel Sánchez, denuncia que no van assabentar-se que la concessió es treia a concurs i, per tant, no van estar a temps de presentar-s'hi.

Isabel Sánchez, al Planiol (Diari de Girona)
Isabel Sánchez, al Planiol (Diari de Girona)

Darreres Notícies

La família Planiol podria perdre la concessió del seu restaurant al passeig de Fenals, segons els propietaris per culpa d’una “negligència administrativa”. Tal com recullen el Diari de Girona i el Punt Avui, els Planiol regenten el negoci des del 1953, quan l’avi de l’actual gestora, Isabel Sánchez Planiol, va habilitar, junt amb la seva dona, Teresina Trias, un negoci per servir peix als turistes.

servicios profesionales jimenez

En un primer moment, va ser Costes de l’Estat qui va atorgar la concessió per al negoci, però fa una dècada que se n’encarrega la Generalitat que va atorgar la concessió directament a l’Ajuntament, que, al seu torn, va concedir la gestió a la família Planiol, a canvi d’un lloguer de 80.000 euros anuals.

Segons una sentència ferma del 2016, però, la Generalitat ha de treure a concurs la concessió. Un tràmit que ha fet ara. La família denuncia que no van rebre la notificació i, quan se n’han assabentat, ja estaven a fora de termini per presentar-se al concurs.  

El 22 d’abril es va tancar el procés d’adjudicació de la cessió d’ús de l’establiment, al qual no es van presentar perquè no n’estaven al cas. Els diaris recullen declaracions d’Isabel Sánchez: «Van enviar la notificació a casa la meva mare. Ella fa vuit anys que va morir i allà ja no hi viu cap membre de la família». Segons ella, tant l’Ajuntament com la Generalitat tenen aquesta informació, perquè totes les factures del restaurant estan domiciliades a la residència actual i al seu nom.

La Generalitat ha assegurat a l’Ajuntament que ells ja ho van comunicar adequadament, mentre que l’Ajuntament ha dit que no té cap obligació de fer saber als actuals gestors que el concurs està iniciat.

Així doncs, si no hi ha res de nou, dijous que ve, 19 de maig, està previst que s’adjudiqui l’establiment i, si el concurs no queda desert, la família haurà d’abandonar el local que ha regentat durant gairebé 70 anys.

Caldrà esperar, abans, la resolució del recurs d’alçada que ha presentat Isabel Sánchez per reclamar la nul·litat del concurs. L’actual gestora vol deixar clar que no demana la concessió directa, sinó la possibilitat de presentar-se al concurs.

spot_img

El + Vist