13.9 C
Lloret de Mar

L’Ajuntament de Lloret convoca un ple urgent aquesta nit per modificar l’IBI

La sessió comença a les 21:30 hores.

Darreres Notícies

Què es pot fer i què no a partir de diumenge, sense toc de queda ni estat d’alarma

Les mesures aprovades entraran en vigor aquest 9 de maig, quan decaigui l'estat d'alarma, i s'aplicaran durant quinze dies.

‘El inocente’, rodada en part a Lloret, número 1 de Netflix

A la vila es van enregistrar unes escenes a la plaça del Carme, al passeig marítim i l'interior del restaurant Orient Express, entre altres localitzacions.

Yagi Color, la nova aventura empresarial de dos empresaris turístics de Lloret

La Cristina Marcos i en Ryan Algar engeguen aquest projecte, després que la crisi per la Covid hagi reduït el rendiment dels seus negocis del sector del turisme.

Lloret de Mar es promociona als mercats europeus amb accions en format virtual

Durant les últimes setmanes Lloret Turisme ha participat en jornades professionals i sessions de treball amb professionals de Polònia, Bèlgica i Espanya.

L’alumna Meghna Nihalani (Coll i Rodès), al quadre d’honor de les Olimpíades d’Economia

Estudia Segon de Batxillerat i ha estat la desena classificada, en entrar al top 10 d’un total de 63 participants de Catalunya.

L’Ajuntament de Lloret de Mar acaba de convocar un ple extraordinari i urgent per aquesta nit. Després d’aprovar-ne la urgència, l’únic punt en l’ordre del dia és modificar l’Impost de Béns Immobles (IBI) per rebaixar el gravamen al 0,72% per aquest 2020.

En la sessió corresponent, mesos enrere, es va decidir aplicar un increment del 3% en l’IBI. Posteriorment, a finals de desembre, es va saber que Lloret de Mar quedava inclosa en la revisió del cadastre (la qual marcava un augment del 3% en l’IBI). Per evitar que l’impost pugi fins al 6% i “evitar més pressió fiscal als veïns“, l’equip de govern ha decidit modificar el gravamen aprovat i deixar-lo en un 0,72%.

Ho van explicar el passat divendres, en una roda de premsa. Avui ja es duu a terme el ple per canviar el gravamen i reduir-lo al 0,72%. Hem d’afegir, però, que aquest matí tota l’oposició (Ciutadans, ERC, comuns i Força Lloret) han presentat una instància per demanar un ple extraordinari en què volen “reprovar la gestió de l’alcalde i de part de l’equip de govern en gestionar les ordenances fiscals“. Consideren que el resultat és “un increment injustificat de la pressió fiscal cap als veïns”.

Descarregar (PDF, 4.37MB)

 

- Publicitat -

El + Vist

Miguel Molina (Ferrari) fa podi a Bèlgica, a la primera cursa del Campionat del Món de Resistència

El pilot lloretenc, amb el brasiler Daniel Serra com a nou company d’equip, ha iniciat una nova temporada en aquesta categoria, després de la victòria que va obtenir fa dues setmanes en les 4 hores de Barcelona.