Dimecres, 3 març 2021
10 C
Lloret de Mar

Lloret de Mar no pujarà l’IBI un 6% per “no afegir més pressió fiscal als veïns”

Mentre que Cs demana un ple per donar explicacions sobre la revisió del cadastre.

Darreres Notícies

L’Ajuntament pagarà la retroactivitat de les beques menjador des del 15 de setembre

Tots els grups de l'oposició han criticat la mala gestió de l'equip de govern a l'hora d'atorgar les beques, tot i que celebren que es pagui la retroactivitat.

La Policia Local de Lloret intervé dues festes il·legals

Les festes, amb més de 20 persones implicades, tenien lloc en finques privades i no respectaven les mesures antiCovid ni tampoc les restriccions de mobilitat.

Els treballs del camí de ronda entre Lloret i Fenals començaran en tres mesos

S’hi destinaran 730.000 euros. Aquests detalls s’han donat a conèixer en el ple d’aquest dilluns, quan s’ha ratificat per unanimitat l’acord entre l’equip de govern i la propietat.

Autodefensa Marga organitza un taller per a dones amb motiu del 8M

És una activitat gratuïta, per a noies a partir de dotze anys, amb l’objectiu d’aprendre a defensar-se i millorar l’autoconfiança.

La il·lusió i emoció de les noves obreres de Santa Cristina

Les acompanyaran els balladors, que enguany són Eduard Torrent, Enric Termes, Lluís Comas i Alex Babio.

L’Ajuntament ha explicat avui, en una roda de premsa, que no pujarà l’IBI un 6%, tot i la revisió del cadastre. Segons l’alcalde de Lloret de Mar, es manté l’increment previst a les ordenances, del 3%, per “responsabilitat” i perquè “no volem afegir més pressió fiscal als veïns”.

Segons fonts municipals, la revisió cadastral va ser comunicada a finals de desembre, quan els impostos i taxes del 2020 ja estaven aprovats de forma definitiva.
Per evitar aplicar un altre increment, Lloret ha decidit mantenir l’Impost de Béns Immobles en el 3%. Els serveis tècnics estan buscant la manera: o bé no aplicar l’augment que marca el cadastre o bé refer les ordenances fiscals d’aquest any.

Ple extraordinari de finals de desembre (Nova Ràdio Lloret)

La postura de l’Ajuntament s’ha donat a conèixer aquest matí, mentre que abans, des de l’oposició, Ciutadans ha demanat, a través d’una moció, que es faci un ple extraordinari per donar explicacions sobre la revisió cadastral. El portaveu del grup, Jordi Hernández, està convençut que tindrà el suport de la resta de grups de l’oposició.

C’s considera que la situació és “inadmissible” i que no hi ha una bona coordinació en l’equip de govern. A més, creuen que hi ha “falta de transparència per part de l’alcalde”, en no informar sobre la revisió cadastral.

Recordem que, en el seu moment, la pujada de l’IBI i altres impostos van ser criticats en bloc per part de tota l’oposició, inclosa una manifestació en contra al carrer.

- Publicitat -

El + Vist

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera telemàtica

Els jardins de Santa Clotilde, escenari “espectacular” del programa ‘A2veus’ de TV3

Han acollit un concert en streaming de les Roba Estesa, que han triat un cantant no professional per cantar amb elles.