28.5 C
Lloret de Mar

Lloret de Mar no pujarà l’IBI un 6% per “no afegir més pressió fiscal als veïns”

Mentre que Cs demana un ple per donar explicacions sobre la revisió del cadastre.

Darreres Notícies

L’Ajuntament ha explicat avui, en una roda de premsa, que no pujarà l’IBI un 6%, tot i la revisió del cadastre. Segons l’alcalde de Lloret de Mar, es manté l’increment previst a les ordenances, del 3%, per “responsabilitat” i perquè “no volem afegir més pressió fiscal als veïns”.

Segons fonts municipals, la revisió cadastral va ser comunicada a finals de desembre, quan els impostos i taxes del 2020 ja estaven aprovats de forma definitiva.
Per evitar aplicar un altre increment, Lloret ha decidit mantenir l’Impost de Béns Immobles en el 3%. Els serveis tècnics estan buscant la manera: o bé no aplicar l’augment que marca el cadastre o bé refer les ordenances fiscals d’aquest any.

Ple extraordinari de finals de desembre (Nova Ràdio Lloret)

La postura de l’Ajuntament s’ha donat a conèixer aquest matí, mentre que abans, des de l’oposició, Ciutadans ha demanat, a través d’una moció, que es faci un ple extraordinari per donar explicacions sobre la revisió cadastral. El portaveu del grup, Jordi Hernández, està convençut que tindrà el suport de la resta de grups de l’oposició.

C’s considera que la situació és “inadmissible” i que no hi ha una bona coordinació en l’equip de govern. A més, creuen que hi ha “falta de transparència per part de l’alcalde”, en no informar sobre la revisió cadastral.

Recordem que, en el seu moment, la pujada de l’IBI i altres impostos van ser criticats en bloc per part de tota l’oposició, inclosa una manifestació en contra al carrer.

spot_img

El + Vist