23 C
Lloret de Mar
Un moment del ple d'aquest dilluns

L’IBI pujarà un 3% l’any que ve a Lloret de Mar

S'incrementen els principals impostos però serveis bàsics (escombraries i aigua) queden congelats.

Un moment del ple d'aquest dilluns

Darreres Notícies

L’IBI pujarà un 3% al 2020 a Lloret de Mar. És un dels cinc impostos que s’incrementen l’any vinent, juntament amb el d’activitats econòmiques (IAE) que s’ajusta entre un 2 i 3% més, després d’un estudi comparatiu amb altres municipis gironins. Els altres impostos pugen menys: el de construcció ho fa un 0,5%; el de circulació s’incrementa en funció de la potència i del vehicle, del 0,9 fins al 2,8%; i la plusvàlua augmenta un 0,2%.

En canvi, es mantenen els preus dels serveis bàsics. Les taxes d’escombraries i aigua queden congelades de cara al 2020. Aquestes són, a grans trets, les ordenances fiscals aprovades en el ple d’aquest dilluns, amb els vots a favor de l’equip de govern (Junts per Lloret i PSC) i els vots en contra de tota l’oposició: Ciutadans, ERC, Lloret en Comú i Força Lloret.

Jordi Sais (Junts per Llorer) qualifica les pujades “d’ajustades a les necessitats econòmiques de la vila i a les possibilitats dels veïns”. Mentre que Francisco Pastor (PSC) argumenta que “la pujada d’impostos pretén generar més ingressos per fer front a les demandes socials”.

Lara Torres, regidora d’Hisenda, defensant les ordenances fiscals del 2020, ahir al ple.

Des de l’oposició, les crítiques sobre l’augment de les ordenances fiscals no s’han fet esperar. Jordi Hernández (Ciutadans) parla d’augment “escandalós”, mentre que Jordi Orobitg (ERC) considera que són “obsoletes”. Miguel Gracia (Lloret en Comú) afegeix que hi ha famílies amb necessitats que deixaran de tenir accés a la tarifació social, que qualifica de “tarifació marginal”. Lluïsa Baltrons (Força Lloret) demana a l’Ajuntament que “aconsegueixi més recursos sense fer més pressió fiscal a les famílies”.

Tant la formació taronja com els comuns van presentar esmenes -per fer baixar l’IBI, entre d’altres- que no han sigut acceptades.

spot_img

El + Vist