13.3 C
Lloret de Mar
La platja, aquest matí

L’Ajuntament ha sol·licitat a l’Estat un transvasament de sorra si la platja no millora

El Consistori esperarà a finals de maig a decidir si cal actuar per igualar la sorra a la platja de Lloret, però ja ha fet la petició a Costes perquè aquests tràmits van molt lents.

La platja, aquest matí

Darreres Notícies

L’Ajuntament de Lloret ha demanat a Costes que reposi la sorra de la platja, que va quedar malmesa als últims temporals i que, passada la Setmana Santa, encara ho ha recuperat el seu aspecte habitual. El regidor de Medi Ambient, Jordi Orobitg, ha argumentat que abans de fer cap actuació caldrà esperar a finals de maig per veure si un temporal torna la sorra al seu lloc de manera natural. Però l’Ajuntament ha decidit fer la petició al Govern espanyol donada la lentitud amb què es tramiten aquestes peticions.

L’última gran actuació que es va fer a Lloret per solucionar aquest problema va pujar uns 150.000 euros. El regidor ha explicat que, tot i ser un espai públic, el domini de les platges el té Costes; per tant, el cost d’aquest tipus d’actuacions hauria de recaure en l’Estat espanyol. Malauradament, però, sovint no és així i acaba sent l’Ajuntament qui ha de fer front a la despesa.

Actualment, a la platja de Lloret la sorra ha quedat desplaçada a un dels extrems, i al costat de garbí i a la part central hi ha trams descalçats, en què no es poden fer servir les escales, que tenen el pas barrat amb tanques policials. La situació tampoc no és bona a la platja de Fenals, on la punta garbí gairebé no té sorra.

spot_img

El + Vist