El 21 de febrer es commemora el Dia Mundial de la Llengua Materna i Lloret s’hi suma amb una enquesta per esbrinar, exactament, quantes llengües maternes es parlen a la vila. Un municipi on, segons el padró del 2021, conviuen 102 nacionalitats diferents.
L’enquesta s’ha impulsat en el marc del Pla Local d’Acció i Ciutadania (PLAC) i, segons la regidora de Benestar i Família, Arantxa Jiménez, la intenció és contribuir a fer una diagnosi de la situació real a Lloret i fomentar la cohesió social.
“Hem decidit impulsar aquesta enquesta emmarcada dins de les accions de sensibilització que es duen a terme des del Pla de Ciutadania dels serveis socials especialitzats”
Arantxa Jiménez
L’enquesta fa set preguntes molt senzilles per saber quantes llengües maternes hi ha a Lloret i, a les persones que han nascut en un altre país, els pregunta en quin idioma se’ls adreça la gent de Lloret habitualment.
“L’objectiu principal és donar a conèixer la realitat del municipi de Lloret, a més de fomentar la cohesió social i prevenir qualsevol acció de discriminació racial o de gènere que es pugui produir”
Arantxa Jiménez
L’enquesta s’ha fet arribar a les escoles i instituts, a l’escola d’adults i a l’oficina de català. A més, també s’ha enviat per WhatsApp a a les diferents comunitats amb què treballen des del PLAC i tothom que vulgui la pot respondre a través de la pàgina web de l’Ajuntament. Hi ha temps de fer-ho fins al 14 de febrer.
A partir de les dades que s’extreguin, es farà una infografia que es compartirà a les xarxes socials el 21 de febrer, coincidint amb el Dia Internacional de la Llengua Materna.