L’Ajuntament vol crear un pla de gestió forestal que abordi les necessitats de tot el municipi en aquest àmbit. És un dels objectius principals de la nova àrea del consistori, de gestió forestal i emergència climàtica. Una secció que es va crear arran de l’entrada al govern d’ERC i el regidor que se n’encarrega és Jordi Orobitg.
El primer pas d’aquesta nova àrea ha estat aconseguir l’assistència tècnica en matèria de gestió forestal i prevenció d’incendis que li ha atorgat la Diputació de Girona. Aquesta assistència ha de permetre al municipi poder redactar i executar instruments d’ordenació forestal d’àmbit municipal, que incorporin l’aprofitament de biomassa forestal, l’adaptació al canvi climàtic i la prevenció d’incendis.
Tot forma part d’un projecte de gestió forestal que, a banda de la conservació dels boscos, permetrà iniciar activitats econòmiques associades. D’aquesta manera, a més, es facilitarà la generació d’ocupació.
Cal destacar que el 70% del sòl de Lloret de Mar és boscós. Molta part d’aquest bosc antigament havien estat camps de conreu que es van abandonar quan el municipi va centrar la seva activitat econòmica en el turisme. Ara, cal tenir cura d’aquestes zones per evitar incendis. A més, també cal fer accions constants a les urbanitzacions, on hi ha moltes parcel·les sense edificar i la manca de conservació incrementa molt el risc d’incendi.
És per tot plegat que l’Ajuntament vol promoure una bona gestió i conservació de l’entorn, protegint les espècies autòctones i eliminant les invasores, per assolir diferents objectius socials, ambientals i de seguretat en la prevenció d’incendis.