Dimarts, 27 octubre 2020
12.5 C
Lloret de Mar
Un incendi a la Roca Grossa de Lloret

L’Ajuntament vol crear un pla per conservar els boscos i fomentar l’ocupació

El Consistori treballa en l'elaboració d'un pla de gestió forestal que ajudarà a prevenir el risc d'incendis i permetrà iniciar activitats econòmiques associades.

Un incendi a la Roca Grossa de Lloret

Darreres Notícies

El pressupost municipal del 2021 tindrà entre 6 i 7 milions d’euros menys d’ingressos

Això alerta -amb preocupació- l’equip de govern, que explica que està estudiant com mantenir els serveis i prestacions socials als veïns en plena crisi de la pandèmia.

Unes lletres escultòriques amb el nom de Lloret cridaran l’atenció a la plaça Pere Torrent

També s'hi han de col·locar uns mosaics elaborats per Pilarín Bayés, artista molt vinculada amb Lloret, els quals mostraran Sa Caleta i el 's’amorra amorra'.

Absolt el controlador d’accés d’una discoteca de Lloret que s’enfrontava a 9 anys de presó per violar una turista

L'Audiència de Girona apunta que la víctima va incórrer en una "quantitat important" de contradiccions.

Alguna sanció i sense incidents destacables, arran del toc de queda a Lloret

L’incompliment del toc de queda preveu sancions dels 300 als 6.000 euros. Cal afegir, però, que el confinament nocturn preveu un seguit d’excepcions, com els desplaçaments per anar i tornar de la feina, tenir cura de persones dependents o les urgències mèdiques.

El 8è Rally de Lloret de Mar se celebrarà el 5 i 6 de febrer del 2021

La competició comptarà amb trams mítics per les carreteres de la Costa Brava i de l’interior de Girona.

L’Ajuntament vol crear un pla de gestió forestal que abordi les necessitats de tot el municipi en aquest àmbit. És un dels objectius principals de la nova àrea del consistori, de gestió forestal i emergència climàtica. Una secció que es va crear arran de l’entrada al govern d’ERC i el regidor que se n’encarrega és Jordi Orobitg.

El primer pas d’aquesta nova àrea ha estat aconseguir l’assistència tècnica en matèria de gestió forestal i prevenció d’incendis que li ha atorgat la Diputació de Girona. Aquesta assistència ha de permetre al municipi poder redactar i executar instruments d’ordenació forestal d’àmbit municipal, que incorporin l’aprofitament de biomassa forestal, l’adaptació al canvi climàtic i la prevenció d’incendis.

Tot forma part d’un projecte de gestió forestal que, a banda de la conservació dels boscos, permetrà iniciar activitats econòmiques associades. D’aquesta manera, a més, es facilitarà la generació d’ocupació.

Cal destacar que el 70% del sòl de Lloret de Mar és boscós. Molta part d’aquest bosc antigament havien estat camps de conreu que es van abandonar quan el municipi va centrar la seva activitat econòmica en el turisme. Ara, cal tenir cura d’aquestes zones per evitar incendis. A més, també cal fer accions constants a les urbanitzacions, on hi ha moltes parcel·les sense edificar i la manca de conservació incrementa molt el risc d’incendi.

És per tot plegat que l’Ajuntament vol promoure una bona gestió i conservació de l’entorn, protegint les espècies autòctones i eliminant les invasores, per assolir diferents objectius socials, ambientals i de seguretat en la prevenció d’incendis.

SEGUEIX-NOS

4,928SeguidorsSeguir
3,285SeguidorsSeguir
12,913FansSeguir
- Publicitat -

El + Vist

L’ADF i l’Ajuntament denuncien l’incivisme dels abocaments il·legals

L'últim detectat ha estat a l'antiga carretera de Vidreres i ja s'ha retirat. L'ADF creu que podria tractar-se d'un taller mecànic il·legal.

Mor a la guerra d’Armènia Armen Knyazyan, propietari dels restaurants Giorgio i Xaloc

Tenia 46 anys, era una persona molt estimada i familiars i amics el recorden com un "heroi".

Demanen 24 anys de presó per a l’acusat de matar un italià a Lloret

Els fets van passar en una discoteca de la vila la nit del 12 d'agost del 2017, a la discoteca St' Trop.