Dimarts, 20 octubre 2020
16.9 C
Lloret de Mar
[acf field="Imatge"]

L’Ajuntament vol crear un pla per conservar els boscos i fomentar l’ocupació

El Consistori treballa en l'elaboració d'un pla de gestió forestal que ajudarà a prevenir el risc d'incendis i permetrà iniciar activitats econòmiques associades.

[acf field="Imatge"]

Darreres Notícies

Cada 15 segons es diagnostica un càncer de mama al món

Avui és commemora el Dia Internacional Contra el Càncer de Mama i a Lloret s'han recaptat diners.

Aparadors tenyits de color rosa contra el càncer de mama

L'Associació de comerciants col·labora amb una campanya de l'Associació Catalunya Contra el Càncer per conscienciar i sensibilitzar la població.

L’Ajuntament compra Es Tint a la Confraria de Pescadors

Aquest element patrimonial està ubicat al carreró de Sant Miquel, al nucli antic, i fins als anys 60 els pescadors hi anaven a tenyir les xarxes.

Tall gratuït i solidari contra el càncer de mama

La perruqueria Ruth Seguel ofereix avui el tall gratuït a qui vulgui donar 30 centímetres a 'Mechones Solidarios'. Es commemora així el Dia Internacional Contra el Càncer de Mama.

Jordi Martí i Xavi Tibau acaben segons en el Rally Costa Brava Històric

Els dos lloretencs van remuntar en la segona jornada, després de patir problemes electrònics en la primera etapa.

L’Ajuntament vol crear un pla de gestió forestal que abordi les necessitats de tot el municipi en aquest àmbit. És un dels objectius principals de la nova àrea del consistori, de gestió forestal i emergència climàtica. Una secció que es va crear arran de l’entrada al govern d’ERC i el regidor que se n’encarrega és Jordi Orobitg.

El primer pas d’aquesta nova àrea ha estat aconseguir l’assistència tècnica en matèria de gestió forestal i prevenció d’incendis que li ha atorgat la Diputació de Girona. Aquesta assistència ha de permetre al municipi poder redactar i executar instruments d’ordenació forestal d’àmbit municipal, que incorporin l’aprofitament de biomassa forestal, l’adaptació al canvi climàtic i la prevenció d’incendis.

Tot forma part d’un projecte de gestió forestal que, a banda de la conservació dels boscos, permetrà iniciar activitats econòmiques associades. D’aquesta manera, a més, es facilitarà la generació d’ocupació.

Cal destacar que el 70% del sòl de Lloret de Mar és boscós. Molta part d’aquest bosc antigament havien estat camps de conreu que es van abandonar quan el municipi va centrar la seva activitat econòmica en el turisme. Ara, cal tenir cura d’aquestes zones per evitar incendis. A més, també cal fer accions constants a les urbanitzacions, on hi ha moltes parcel·les sense edificar i la manca de conservació incrementa molt el risc d’incendi.

És per tot plegat que l’Ajuntament vol promoure una bona gestió i conservació de l’entorn, protegint les espècies autòctones i eliminant les invasores, per assolir diferents objectius socials, ambientals i de seguretat en la prevenció d’incendis.

SEGUEIX-NOS

4,837SeguidorsSeguir
3,281SeguidorsSeguir
12,913FansSeguir
- Publicitat -

El + Vist

La cala de Sa Boadella, escenari del rodatge de la pel·lícula “Uncharted”

L'impacte econòmic a Lloret es calcula en uns 150.000 euros.

El Mercat municipal de Lloret reobre les portes, després d’unes obres de millora

El més destacat ha estat l'enderrocament de les parades centrals, que estaven inactives.

Cs proposa crear un pla contra l’ocupació il·legal d’habitatges a Lloret

El grup municipal defensarà la proposta en el proper plenari.