Dilluns, 25 gener 2021
5.2 C
Lloret de Mar
Cristina Fornaguera, a Lloret de Mar

L’equip de la lloretenca Cristina Fornaguera rep el finançament per desenvolupar una vacuna contra la COVID-19

Treballa a l'Institut Químic de Sarrià (URLL), amb l'equip del doctor Salvador Borrós.

Cristina Fornaguera, a Lloret de Mar

Darreres Notícies

Gunjur Kuta compta amb un nou hospital que permet atendre moltíssimes més persones

El projecte s'ha fet realitat amb la col·laboració de l'ONG Ñimme Gunjur Kuta. Mentre que l'antic ambulatori atenia 300 persones l'any, l'hospital ha atès més de 4.000 persones en tres mesos.

Consulta l’ordre del dia del ple ordinari del dilluns 25 de gener (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 25 de gener de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera...

El temporal Glòria, un any després, a Lloret de Mar

Les afectacions més destacades –que ja han estat reparades- es van produir al passeig marítim i al passeig Ferran Agulló de Fenals.

La justícia manté la data de les eleccions per al 14F

El govern no es planteja ni un nou decret ni una nova data electoral i esperen la decisió definitiva del Tribunal Superior de Justícia, que podria ser com a màxim el dia 8 de febrer.

Maria Antònia Batlle, número 5 a la llista gironina de Junts per Catalunya

La lloretenca, llicenciada en dret i empresària del sector turístic, afronta aquesta nova etapa en el món polític amb "honor i ganes de treballar per Lloret i Catalunya".

La investigadora lloretenca Cristina Fornaguera, juntament amb el doctor Salvador Borrós, han rebut el finançament per desenvolupar una vacuna contra la COVID-19. La doctora -que treballa a l’Institut Químic de Sarrià, de la Universitat Ramon Llull, en l’equip del doctor Borrós- han rebut 193.000 euros per finançar aquest projecte anomenat CoviNanoVax.

Ella mateixa es mostra molt contenta d’aquesta fita. Puntualitza que “no som directament de l’àmbit de les malalties infeccioses, però sí que treballem en desenvolupar vacunes; quan va començar l’emergència sanitària, vam veure una oportunitat per contribuir amb el nostre projecte”.

La finalitat és desenvolupar una vacuna basada en un nou nanosistema per prevenir les infeccions produïdes pel coronavirus. L’avantatge respecte d’altres projectes és que aquest disseny codificarà una part del virus, que interacciona amb les cèl·lules humanes. Per tant, no pot originar la malaltia i és molt segur. Es tracta d’una vacuna pensada per a la població sana.

La Cristina explica que ara que ja disposen del finançament, es posaran de seguida a investigar per trobar una vacuna contra la COVID-19. Ho esperen aconseguir en el termini d’un any.

La Cristina Fornaguera, de 31 anys, és llicenciada en biotecnologia i doctora en Farmàcia. La seva expertesa és la nanoformulació de sistemes d’alliberament de fàrmacs.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

L’Ajuntament ja ha fet el sorteig per conformar les meses electorals per si les eleccions es fan el 14F

Ahir a la tarda es tancava el termini per fer el sorteig, però les eleccions pengen d'un fil: entre avui i demà el TSJC ha de prendre una decisió.