7 C
Lloret de Mar

Els majors de 60 anys i grups de risc poden demanar hora a Lloret per vacunar-se de la covid i la grip

A partir de la setmana que ve, es començaran a administrar les dues vacunes (una a cada braç) a El Puntet de Lloret de Mar.

Campanya de vacunació de la grip del 2020, a El Puntet
Campanya de vacunació de la grip del 2020, a El Puntet

Darreres Notícies

A partir d’avui divendres, les persones majors de 60 anys i les que formin part d’un grup de risc ja poden demanar cita per posar-se la quarta dosi de la vacuna de la covid. Aquesta dosi està adaptada a la variant dominant del virus, l’òmicron.

Les injeccions, segons el Departament de Salut, es començaran a administrar la setmana que ve al Puntet de Lloret de Mar. Aquesta dosi es posarà de manera conjunta amb la vacuna de la grip, una a cada braç. La regidora de Salut, Jennifer Pérez, remarca que aquest any torna a ser molt important que es vacuni quanta més gent millor contra la grip.

“És important vacunar-se contra la grip, perquè el coronavirus continua circulant i la relaxació de les mesures contra la covid incrementen les probabilitats que la pandèmia pugui coincidir amb l’epidèmia de la grip”

Jennifer Pérez

A banda d’obrir-se als majors de 60 anys, com diem, també poden demanar hora per vacunar-se les persones amb malalties cròniques o factors de risc, com diabetis o malalties cardiovasculars, així com persones amb  immunodepressió i dones embarassades, segons la cap d’infermeria de l’Àrea Bàsica de Salut Lloret – Tossa, Raquel Garreta.

“Persones majors de 60 anys que tinguin una patologia crònica, dones embarassades i persones que conviuen amb persones amb persones amb risc”

Raquel Garreta

Qui vulgui demanar hora, pot fer-ho presencialment a qualsevol dels dos ambulatoris, per telèfon (CAP Lloret Centre, 972 372 909; CAP Rieral, 972 375 597) o a través de La Meva Salut. En tots els casos, per norma general, la quarta dosi es podrà posar quan hagin passat 5 mesos de l’administració de l’anterior o en cas d’haver passat la malaltia.

D’altra banda, el Departament de Salut ja ha començat la vacunació a les escoles de Lloret de Mar contra el virus del papil·loma humà a tot l’alumnat de sisè de primària.

Una campanya molt necessària, tant per reduir el risc que les noies pateixin aquesta malaltia, com per conscienciar els joves.

“La vacuna redueix més del 60% la incidència de les berrugues ano-genitals en noies entre 16 i 19 anys i, a més, ajuda a conscienciar el jovent de la transmissió de malalties sexuals i de la necessitat de prevenir-les”

Jennifer Pérez

Aquest és el primer curs que la vacuna s’administra també als nois.

spot_img

El + Vist