26.4 C
Blanes

Les Alegries aprofita la festa major per estrenar reformes i novetats

L'ermita de les Alegries estrenarà teulada, entre altres novetats, en la festa major de diumenge. De les 10 del matí fins a les 10 de la nit, les activitats previstes són moltes i variades. Amb l'objectiu d'implicar a tothom -grans i petits-, el veïnat de les Alegries ha programat una jornada intensa.    Els actes […]

Darreres Notícies

L'ermita de les Alegries estrenarà teulada, entre altres novetats, en la festa major de diumenge. De les 10 del matí fins a les 10 de la nit, les activitats previstes són moltes i variades. Amb l'objectiu d'implicar a tothom -grans i petits-, el veïnat de les Alegries ha programat una jornada intensa. 

 

circo de las estrellas

Els actes més destacats són tres inauguracions: permetran descobrir la teulada restaurada, la reixa de Ramon Albertí en la capella petita i les ceràmiques familiars que decoren l'escala de pujada. La diada inclou una novetat: l'anomenada “bataiada”, que consisteix en tirar llaminadures des del campanar a la mainada quan se celebra un bateig o una altra cerimònia.

 

És una tradició antiga que anirà precedida per una actuació de la coral Tot Cor del Casal del Jubilat. Després hi haurà un aperitiu, i a la tarda, la pregària mariana, sardanes a càrrec de la Bisbal Jove, un berenar popular, la rifa de 12 lots de productes de la terra i, per acabar, ball amb el grup Trànsit.

 

Com veuen, una jornada d'allò més completa. En aquest cas, servirà per mostrar als veïns les últimes reformes fetes a l'ermita, que, segons els seus gestors, necessita moltes més actuacions. El dia de la festa major es completa amb una exposició de fotografies de Josep Valls, àlies “en Bambi”, sobre parelles que s'han casat a les Alegries. I també inclourà un campionat de bitlles catalanes.

 

Un any més, s'organitza un servei d'autocar per a transportar passatgers des del centre de la vila fins a l'ermita. Les sortides es duen a terme, des de la terminal, a dos quarts de 10 del matí, a les 11, a les 12, a les dues del migdia, a dos quarts de 4 i a dos quarts de 7 de la tarda. El viatge de tornada, des de les Alegries, tindrà lloc un quart d'hora després. L'últim autocar sortirà a les 10 de la nit.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist