22 C
Blanes

Les entitats de Lloret demanen també autonomia per Santa Cristina

Santa Cristina és de Lloret de Mar i, com que sempre s'ha gestionat des del municipi, vol continuar així. Aquesta és la principal reivindicació de l'Obreria que s'encarrega de vetllar per al paratge des de fa més de 600 anys.   L'entitat ha fet una crida a veïns, entitats i administracions perquè donin suport a […]

Darreres Notícies

Santa Cristina és de Lloret de Mar i, com que sempre s'ha gestionat des del municipi, vol continuar així. Aquesta és la principal reivindicació de l'Obreria que s'encarrega de vetllar per al paratge des de fa més de 600 anys.

 

circo de las estrellas

L'entitat ha fet una crida a veïns, entitats i administracions perquè donin suport a la manifestació de diumenge, que tindrà lloc a l'Aplec dels Perdons. De moment, s'hi han sumat l'ajuntament i un advocat, que ha presentat un recurs.

 

Avui hem sabut que les entitats de la vila donen suport també a la demanda, i que, per tant, diumenge seran al paratge. L'objectiu és fer un clam unitari des de Lloret, per reivindicar que Santa Cristina quedi fora de la zona PEIN, de la zona protegida, que la Generalitat ha decretat al voltant de la finca veïna de Pinya de Rosa, a Blanes.

 

De les associacions que s'afegeixen a la reivindicació n'hi ha de culturals, esportives, empresarials i lúdiques. Són, entre altres, el Club Hoquei Lloret, Òmnium Cultural, l'Associació de Pintors, l'Associació de Bars i Restaurants, la Confraria de Sant Elm, el Centre Excursionista, l'entitat de comerciants, el Rotary Club, el Xino Xano i alguns clubs de rem.

 

D’altra banda, l'alcalde de Blanes, Josep Marigó, assegura que no han demanat mai des del municipi que la zona de protecció al voltant de la finca Pinya de Rosa inclogui el paratge de Santa Cristina. Afirma que l'annexió, que genera moltes queixes per part dels veïns lloretencs, és només una decisió de la Generalitat.

 

L'obreria de Santa Cristina, l'entitat que té cura del paratge lloretenc, s'ha reunit aquest dimecres amb l'alcalde de Blanes. Amb l'objectiu de demanar el suport de l'ajuntament perquè Santa Cristina no formi part de la zona de protecció que s'ha decretat al voltant de la finca veïna i blanenca de Pinya de Rosa.

 

L'alcalde, Josep Marigó, ha emplaçat la postura de Blanes a una reunió de portaveus que tindrà lloc la setmana vinent. Marigó destaca que la decisió d'incloure Lloret és del govern català: “Mai s’ha fet cap proposta a la Generalitat més enllà dels limits territorials de Blanes. Per tant, és una decisió tècnica i política per part de la Generalitat”.

 

L'alcalde de Blanes ha dit, però, que entén les reivindicacions de Lloret i alhora que la seva inclusió dins el sector protegit els permetrà obtenir més i

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist