L'Ajuntament ja ha instal·lat calderes de biomassa a quatre centres escolars. Són els col·legis Pompeu Fabra, Pere Torrent i Esteve Carles i la guarderia Lola Anglada. Segons el regidor de Medi Ambient, Ignasi Riera, són els edificis municipals que més ho necessitaven. A més, amb aquesta actuació es complirà una funció pedagògica important.
Segons Riera, “tots aquests conceptes de com gestionar un municipi i com gestionar l’energia d’ara en endavant s’han de posar cada cop més dins de la societat i sobretot a la societat dels escolars que són la societat del futur”. La biomassa és un tipus d'energia renovable que fa servir restes vegetals, de fusta o poda, com a combustible. A diferència del gasoil, la biomassa genera molt poques emissions de CO2 i, per tant, gairebé no contamina. A més, un altre aspecte positiu és que el seu cost és més baix.
Veient aquests avantatges, la voluntat de l'Ajuntament és instal·lar calderes de biomassa en més equipaments públics. Abans, però, caldrà “veure quines són les necessitats de cadascun dels edificis municipals, fer una auditoria d’eficiència energètica i veure com s’han anat transformant, ja siguin les calderes o les instal·lacions de llum o d’aire condicionat”. Cal tenir en compte que “cada edifici és diferent, cada edifici té unes necessitats energètiques diferents i cada edifici té unes solucions diferents”.
L'energia que generen les calderes dels centres escolars serveix per escalfar aigua i per fer anar la calefacció. El combustible que s'utilitza és el que s'anomena pellet, que és un residu vegetal que procedeix de les neteges forestals i de les restes de poda. Les obres d'instal·lació de les quatre calderes de biomassa han costat 250.000 euros, finançats a través del segon Pla Zapatero.