Les escoles Pompeu Fabra i Àngels Alemany i l’institut escola apostaran per la gestió directa del servei de menjador a partir del curs vinent. Ho faran a través de les associacions de famílies, tal com fa el Pere Torrent des de fa tres dècades.
En el cas de l’escola Pompeu Fabra, la presidenta de l’AFA, Sílvia González, apunta que l’experiència amb l’empresa que s’encarrega ara de la gestió no és bona i per això van acceptar encarregar-se directament de la gestió.
“La gestió de l’empresa no és del tot correcta i vam creure que ningú millor que els pares per veure què és el millor per al benestar dels seus fills”
Sílvia González
També van creure que la gestió directa era la millor opció des de l’AMPA de l’institut escola. La presidenta de l’entitat, Mónica López, creu que el projecte permetrà millorar el servei que s’ofereix als alumnes.
“Ens va semblar que era la millor opció per poder millorar aquest espai del migdia, que no només sigui l’hora de dinar i que hi hagi activitats i jocs”
Mónica López
La vicepresidenta de l’AMPA de l’escola Àngels Alemany, Agnès Moretones, creu que la nova gestió permetrà millorar el servei que s’ofereix a les famílies i també la preparació dels monitors, a qui es millorarà les condicions laborals.
“Volem que tot sigui més fàcil per a les famílies i millorar les condicions dels monitors perquè tinguin un espai per preparar les activitats”
Agnès Moretones
Agnès Moretones, que és nutricionista especialitzada en nutrició infantil, serà l’encarregada dels menús, que seran iguals als tres centres i que prioritzaran els productes de temporada i de proximitat.
I tot plegat anirà de la mà, també, de l’escola Pere Torrent, que fa tres dècades que encarrega el servei de menjador a l’AMPA. La responsable del servei és Elsa Puig, que assegura que és la millor opció.
“Les AMPAs o les AFAs són entitats sense ànim de lucre i no busquem el benefici econòmic, sinó que hi hagi un bon funcionament”
Elsa Puig
Al Pere Torrent ja fa molts anys que complementen el servei de menjador amb activitats educatives.
La gestió directa per part de les associacions de famílies serà possible gràcies a un conveni amb el Consell Comarcal i amb el suport dels respectius equips directius i de l’Ajuntament. El regidor d’Educació, Albert Ferràndez, explica que la intenció és introduir el programa Temps educatiu de migdia.
“Que comencem a parlar d’un temps educatiu a l’espai del migdia i que deixem de dir, com s’ha dit sempre, l’hora del menjador és tot èxit”
Albert Ferràndez
En aquest sentit, el regidor matisa que l’espai del migdia va més enllà de l’estona de dinar i la intenció és oferir activitats educatives en el temps restant.
Albert Ferràndez creu que és una iniciativa molt positiva per a l’alumnat i que podrà ser un exemple a seguir per a altres municipis. I afegeix que és molt gratificant treballar amb les associacions de famílies d’alumnes.
El nou model de gestió es començarà a aplicar el curs vinent.