7 C
Lloret de Mar
Presentació de la Setmana Catalana de l'Esport (UFEC)

Les persones sordes tenen un paper destacat a la Setmana Catalana de l’Esport

A la vila, aquest dissabte, hi haurà diverses activitats esportives amb partits de la Selecció Catalana de la Federació Esportiva de Sords.

Presentació de la Setmana Catalana de l'Esport (UFEC)

Darreres Notícies

Les persones sordes tindran un paper destacat a Lloret, en la celebració la Setmana Catalana de l’Esport, que va començar el passat cap de setmana i s’allarga fins aquest diumenge. A la vila, aquest dissabte, hi haurà diverses activitats esportives amb partits de la Selecció Catalana de la Federació Esportiva de Sords.

A l’Hotel Evenia, la selecció de pàdel jugarà contra França, mentre que la d’escacs s’enfrontarà a la del Regne Unit. També hi haurà pàdel, al Padel Indoor Lloret, amb un Catalunya – França. A més, es podrà gaudir d’un partit de futbol sala, al Pavelló Pompeu Fabra, entre la selecció catalana i la Sèrbia.

Raquel Poveda, Secretària General de la Federació Esportiva de Sords de Catalunya, explica que l’esport on hi haurà més adaptació serà en el futbol sala, per tal que els jugadors puguin entendre les indicacions dels àrbitres.

“A la competició de futbol sala, hem demanat als àrbitres que portin un peto fluorescent i que, en lloc de xiulet, portin un mocador”

Raquel Poveda

Més enllà dels intèrprets, no cal tipus d’adaptació específica per a la pràctica esportiva, tal com assenyala Jordi Vallès, membre de la UFEC, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya. 

“Pàdel participaran amb les pistes habituals i en petanca, escacs i futbol sala simplement necessiten els seus intèrprets”

Jordi Vallès

A banda de les activitats per a persones sordes, també es practicaran altres modalitats. Per exemple, divendres, a la Pistes d’Atletisme, hi haurà tir amb arc, amb una exhibició del Consell Esportiu de la Selva i la Federació Catalana, amb esportistes que van participar a les Olimpíades de Tòquio. A l’activitat, hi participaran 500 alumnes de diferents escoles.

spot_img

El + Vist